Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda trešdien izcīnīja uzvaru Lietuvas Basketbola līgas (LKL) ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā un iekļuva nākamajā kārtā.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 89:60 (23:14, 16:13, 33:17, 17:16) pārspēja Toma Leimaņa pārstāvēto Klaipēdas "Neptūnas" vienību, sērijā līdz trīs uzvarām gūstot panākumu ar 3-2. Kauņas vienība regulārajā sezonā ieņēma otro vietu, bet Klaipēdas komanda tika izsēta ar septīto numuru.

Jānis Strēlnieks laukumā bija sešas minūtes un 55 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot pa vienam divu punktu metienam un tālmetienam. Viņš arī tika pie divām atlēkušajām bumbām, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pa reizi pazaudēja un pārtvēra bumbu, sakrāja +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Tikmēr otrā komandā Toms Leimanis, kurš Klaipēdas vienības rindās otro reizi pēc kārtas devās sākumpiecniekā, spēlēja 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā punktus neguva, taču izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, tika pie trīs rezultatīvām piespēlēm, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu piespēli, trīs reizes pārkāpa noteikumus un noslēdza maču ar negatīvu +/- rādītāju -5 un efektivitātes koeficientu viens.

Uzvarētāju rindās 15 punktus guva Nilss Gifijs, kamēr Klaipēdas vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Deivids Gaiļus.

Pusfinālā "Žalgiris" vienībai stāsies pretī Kaspara Bērziņa pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!