Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlasei pirmajā 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā nepalīdzēs Līga Šurkusa un Liene Priede, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Līdz ar to Latvijas izlases sastāvā palikušas 12 spēlētājas, kuras tiks pieteiktas otrdien paredzētajam mačam ar Itālijas valstsvienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, to tiešraidē varēs vērot portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Lattelecom" Interaktīvās televīzijas 411.kanālā "Sportacentrs.com TV".

"Atjaunināta komanda, daudz jaunpienācēju, tikai atšķirībā no dažām mūsu debitantēm visām ir respektējamā Itālijas A līgas čempionāta pieredze," Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips uzsver, ka pretiniecēm būs pārsvars rūdījumā. "Itālietes cenšas spēlēt ļoti ātri uzbrukumā un aktīvi aizsardzībā, pat visas 40 minūtes izmantojot presingu. Jānobremzē viņas un jāpanāk mums izdevīgs spēles ritms."

Latvijas izlase ar Itāliju iepriekš tikusies septiņas reizes, izcīnot trīs uzvaras.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11.jūlijam. Tā laikā Latvija aizvadīs divu apļu turnīru, savā laukumā un izbraukumā sacenšoties arī ar Luksemburgu, Grieķiju un Somiju.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Pirms tam svētdien no Latvijas izlases sastāva tika atskaitītas Zane Jākobsone, Baiba Eglīte un traumas dēļ arī Aija Brumermane, bet viņām visām jābūt gatavām arī kvalifikācijas cikla laikā nepieciešamības gadījumā atkal pievienoties Latvijas izlasei.

Kā ziņots, gatavojoties finālturnīram, Latvijas izlase uzvarēja tikai vienā no astoņām pārbaudes spēlēm, bet visi mači noslēdzās ļoti sīvā cīņā.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas sadalītas piecās grupās, pa piecām vienībām katrā.

Latvijas izlase piedalījusies iepriekšējos četros Eiropas čempionātos. Pēc pērn notikušā finālturnīra, kurā latvietes palika astotajā pozīcijā, karjeru valstsvienībā noslēdza Gunta Baško un Ieva Kubliņa. Tāpat šogad izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt Anete Jēkabsone-Žogota un Elīna Babkina.

Jau vēstīts, ka par Latvijas izlases galveno treneri pagājušā gada decembrī tika apstiprināts Aigars Nerips. Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas izlasi vadīja grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās 2010.gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Sacensībās Latvijas valstsvienība ierindojās astotajā vietā, bet Dikeulaks no amata atkāpās, kaut viņam līgums tāpat būtu beidzies.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs spēlei ar Itāliju:

Kristīne Kārkliņa (Džejhanas "Belediye", Turcija), Anda Eibele, Santa Dreimane, Agnija Reke, Anete Horelika (visas "Cēsis"), Kristīne Vītola, Anete Šteinberga (abas - Teksasas universitāte, ASV), Ieva Krastiņa ("TTT Rīga"), Sabīne Niedola ("Caja Rural Tintos de Toro", Spānija), Aija Putniņa (Kauņas "Viči-Aištes", Lietuva), Liene Jansone ("Pays d'Aix", Francija), Zane Tamane (Orenburgas "Nadežda", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!