Foto: F64

Latvijas basketboliste Zane Tamane karjeru turpinās Krievijas komandā Orenburgas "Nadežda", aģentūrai "R-Sport" apstiprinājis vienības galvenais treneris Aleksandrs Kovaļovs.

Pagājušajā nedēļā Tamane tika atlaista no Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury".

Tamane līgumu ar divkārtējo WNBA čempionvienību sākotnēji noslēdza uz treniņnometnes laiku. Tomēr tajā latvietei izdevās pierādīt savu lietderību un viņa izcīnīja vietu "Mercury" pamatsastāvā.

Tomēr "Mercury" komandā Tamane nospēlēja tikai divus mačus, bet pēc tam tika atlaista. Latvietes karjeru WNBA ietekmēja pleca trauma, kas tika gūta treniņnometnes sākumā.

Kā ziņots, pirmās divas WNBA regulārā čempionāta spēles "Mercury" sastāvā Tamane gan aizvadīja neveiksmīgi, paliekot bez gūtajiem punktiem.

Pirmajos divos mačos Tamane vidēji nospēlēja 7,5 minūtes, kuru laikā izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Savukārt "Mercury" komanda izcīnīja vienu uzvaru un cieta vienu zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā Tamane Stambulas "Fenerbahce" komandas sastāvā kopā ar vēl vienu latvieti Elīnu Babkinu kļuva par Turcijas čempioni.

Pagaidām vēl nav zināms, vai Tamane šovasar palīdzēs Latvijas valstsvienībai. Viņas iespēja pievienoties izlasei tiks izvērtēta pēc medicīniskajām apskatēm.

"Nadežda" komanda aizvadītajā sezonā Krievijas čempionātā ieņēma trešo vietu.

Kovaļovs aģentūrai "R-Sport" atzina, ka nākamajā sezonā "Nadežda" komandai tiks izvirzīti augstāki mērķi.

"Nākamajā sezonā mērķi mums būs augstāki. FIBA Eirolīgas turnīrā centīsimies iekļūt labāko astoņniekā un, iespējams, pacīnīsimies arī par pirmo četrinieku, bet Krievijas čempionātā mēģināsim izcīnīt otro vietu," izteicās Kovaļovs. "Domāju, ka šie mērķi ir sasniedzami, jo komanda ir atjaunojusies par gandrīz 70 procentiem."

Tiesa, Kovaļovs atzina, ka Orenburgas klubam būs grūti cīnīties pret valsts čempionvienību Jekaterinburgas UGMK.

"Sastāva ziņā UGMK komanda jau šobrīd ir galvas tiesu pārāka par mums," teica Kovaļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!