Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases vadošā centra spēlētāja Zane Tamane traumas dēļ nepiedalīsies arī svētdien Rīgā paredzētajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā pret Igauniju, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tamane iepriekš pēdas traumas dēļ izlaida arī trešdien izbraukumā uzvarēto maču pret Portugāli. Trīs turnīra spēlēs Tamane guvusi vidēji 9,7 punktus, izcīnījusi 4,3 atlēkušās bumbas un bloķējusi 1,3 metienus.

"Savainotā pēda sāp, traucējot brīvi kustēties. Šādā situācijā ļausim Zanei izārstēties, lai nepaliek sekas," citēts Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, atklājot, ka spēlēt ir gatava iepriekš savainotā centra spēlētāja Zenta Meļņika.

Salīdzinot ar spēli Portugālē, izlase sastāvā būs tikai viena izmaiņa - Ievas Veinbergas vietā iekļauta gados jaunā Kitija Laksa. Viņai šī būs pirmā oficiālā spēlē izlases rindās.

"Laksa ir līdzdarbojusies visā treniņprocesā, parādot, ka neatpaliek no pieredzējušajām spēlētājām, un nopelnot iespēju parādīt sevi oficiālā spēlē," paudis Zvirgzdiņš. "Gatavojamies nopietni. Igaunietes varēs spēlēt bez spriedzes un tādā situācijā var būt bīstamas pretinieces. Jau no pirmajām minūtēm jāņem iniciatīva savās rokās, lai godam pabeigtu veiksmīgi sākto."

Uzvaras gadījumā Latvijas izlases svētdien nodrošinās ceļazīmi uz sesto Eiropas čempionāta finālturnīru pēc kārtas.

Pēc četrām kārtām C apakšgrupā Latvija ir līdere ar četrām uzvarām, Itālijas kontā ir divi panākumi, bet Igaunijai un Portugālei ir pa vienai uzvarai.

Pretendentes sadalītas sešās grupās - četrās pa četrām izlasēm, bet divās trīs. Tā kā Eiropas čempionāta dalībkomandu skaits no 16 palielināts līdz 20, vietu finālturnīrā garantēs katras grupas labākā vienība, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam pret Igauniju:

Elīna Babkina (Orenburgas "Nadežda", Krievija), Zane Eglīte, Liene Priede (abas - "Cēsis"), Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kitija Laksa (visas - "TTT Rīga"), Kate Krēsliņa (RSU/"Merks"), Anete Šteinberga ("Royal Castors Braine", Beļģija), Aija Putniņa (Umbertides "Acqua&Sapone", Itālija), Zenta Meļņika ("Athinaikos", Grieķija), Ieva Krastiņa (Viļņas "Kibirkštis-Tiche-IKI", Lietuva), Kristīne Vītola ("UTEP Miners", NCAA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!