Foto: LETA

Ilggadējā Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Zane Tamane ceturtdien ar desmit gūtiem punktiem atgriezās Latvijas komandas RSU/"Merks" rindās, palīdzot tai Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta pirmajā pārspēļu duelī par vietu finālturnīrā izbraukumā ar 61:45 (15:14, 14:9, 19:9, 13:13) pārspēt citu pašmāju vienību "Vega 1"/"Liepāju".

Lai gan cīņa starp abām vienībām iesākās līdzvērtīgā gultnē, pārsvaru pamazām pārņēma viešņas no Rīgas, kurā pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar sešu punktu handikapu (29:23). Otrajā puslaikā RSU/"Merks" basketbolistēm izdevās savu vadību nostiprināt un gūt gana pārliecinošu uzvaru.

RSU/"Merks" sastāvā 15 punktus guva Arta Frīdenberga, kurai arī astoņas bumbas zem groza. Zane Eglīte tikmēr pievienoja 11 punktus un septiņas bumbas, bet Tamanei desmit punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Liepājas vienības rindās 14 punktus iemeta Baltkrievijas saspēles vadītāja Janīna Ņikitina, bet viņas tautiete Marina Ivaščanka guva par punktu mazāk, bet izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

RSU/"Merks" basketbolistes otrā posma spēcīgāko komandu sešiniekā palika sestās, tāpēc viņām jāaizvada divas pārspēles ar vājāko sešinieka spēcīgāko komandu "Vega 1"/"Liepāju". Vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā, sasniegs finālturnīru, kurā spēlēs šīs sezonas sešas spēcīgākās līgas komandas.

Atbildes cīņa šim pārim norisināsies 16.martā, bet tikmēr otrā pārspēļu pārī divu Latvijas komandu duelī "Latvijas Universitāte" piektdien aizvadīs cīņu pret "TTT Rīga - Juniorēm". Zīmīgi, ka pirmais mačs elektrības problēmu dēļ trešdien tika pārtraukts, līdz ar to piektdien tiks aizvadīta pārspēle.

Pēc līgas noteikumiem, ja šādā situācijā stundas laikā elektrība netiek atjaunota, mājiniecēm, kas šajā gadījumā bija "Latvijas Universitāte", pienākas tehniskais zaudējums ar 0:20. Tomēr "TTT Rīga - Juniores" piekrita maču pārspēlēt.

Finālturnīram jau automātiski pēc otrā posma sacensībām kvalificējās pa divām spēcīgākajām Latvijas un Igaunijas komandām - "TTT Rīga", "Cēsis", latviešu Lauras Auderes un Gunas Lagzdiņas pārstāvētā "Tallinas Universitāte", kā arī Tallinas 1182.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalījās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīja vēl divus apļus.

Trešajā posmā notiek divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!