Latvijas izlases basketboliste Zane Tamane trešdien guva 20 punktus FIBA Eirolīgas turnīra B apakšgrupas sestās kārtas mačā, palīdzot viņas pārstāvētajai Ungārijas čempionvienībai Šopronas "MKB Euroleasing" savā laukumā ar 88:76 pieveikt citas latvietes Elīnas Babkinas pārstāvēto Polijas komandu Gdiņas "Lotos".

Tamane laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā realizēja septiņus no 12 divpunktu metieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat viņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva četras kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes.

Savukārt Babkina aizvadītajā mačā spēlēja nepilnas 24 minūtes, kuru laikā pamanījās gūt astoņus punktus, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, taču garām grozam raidīja vienīgo izmesto tālmetienu.

Vēl Babkina izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva piecas kļūdas.

Šī "MKB Euroleasing" komandai bija ceturtā uzvara sešās spēlēs, kas tai B grupas kopvērtējumā ļauj ieņemt trešo vietu. Savukārt "Lotos" piedzīvoja piekto zaudējumu sešās cīņās un turnīra tabulā atrodas piektajā vietā.

Vēl vienā B apakšgrupas sestās kārtas spēlē trešdien latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas savā laukumā ar 77:63 pieveica Horvātijas klubu "Gospič".

Tikmēr FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā A apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", sestās kārtas mačā trešdien Guntas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack" savā laukumā ar 65:47 pārliecinoši pieveica citas latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas komandu "USO Mondeville".

Baško šajā spēlē vēl nepiedalījās. Kā ziņots, Baško ielauzta kreisās kājas pēdas kauliņa dēļ novembrī laukumā nedevās. Paredzams, ka jau tuvākajā laikā latviete atgriezīsies ierindā.

Brumermane aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Vēl latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas un laukuma atstāja piecu piezīmju dēļ.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 punktiem bija Evelīna Kobrina, bet zaudētājām ukrainiete Valērija Berežinska guva 14 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Kā ziņots, pārējās A apakšgrupas sestās kārtas spēlēs trešdien "TTT Rīga" savā laukumā ar 49:59 zaudēja Ungārijas komandai Pēčas "MiZo", bet Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket" izbraukumā ar 71:64 pieveica Slovākijas čempiones Košices "Good Angels".

A grupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām pirmo vietu ar piecām uzvarām ieņem "Cras Basket" komanda, bet tai ar četriem panākumiem seko "Wisla Can-Pack". Pa trijām uzvarām ir "Good Angels" un "USO Mondeville" rēķinā, "MiZo" izcīnījusi divas uzvaras, bet "TTT Rīga" ar vienu panākumu ieņem pēdējo, sesto vietu grupā.

Nākamajā mačā "TTT Rīga" 9.decembrī izbraukumā spēkosies ar "Cras Basket" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!