Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar "double-double" Krievijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcēlās latviete Zane Tamane, palīdzot Orenburgas "Nadežda" komandai ar rezultātu 83:69 (19:20, 18:20, 20:19, 26:10) savā laukumā uzvarēt Novosibirskas "Dinamo-GUVD" vienību.

Tamane, kura šonedēļ paziņoja par karjeras beigām Latvijas izlasē, laukumā pavadīto 28 minūšu un 11 sekunžu laikā guva 16 punktus, realizējot sešus no desmit divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus.

Latviete kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Tamanes kontā desmit atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs vienībā, piecas pārtvertas bumbas, viena rezultatīva piespēle un trīs pieļautas kļūdas.

Citviet pie uzvaras tika Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā valsts čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar 78:57 (12:21, 31:9, 19:8, 16:19) savā laukumā uzvarēja Latvijas speciālista Ainara Zvirgzdiņa trenēto Rostovas "Rostov-Don" vienību.

Jēkabsone-Žogota, kura pagājušā gada novembra sākumā atgriezās laukumā pēc smagas traumas izārstēšanas, nebija pieteikta piektajam Krievijas čempionāta mačam pēc kārtas.

UGMK ar deviņiem panākumiem desmit mačos ieņem kopvērtējuma pirmo vietu, "Nadežda" basketbolistes ar septiņiem panākumiem ieņem otro vietu, bet "Rostov-Don" vienība izcīnījusi vienu uzvaru un atkritusi uz pēdējo, desmito, pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!