Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā vadībā atkal izvirzījusies Sanantonio "Spurs" komanda.

Fināla trešajā spēlē izbraukumā "Spurs" ar rezultātu 111:92 (41:25, 30:25, 15:25, 25:17) pārspēja Maiami "Heat", sērijā līdz četrām uzvarām pārņemot vadību ar 2-1. Arī nākamā cīņa risināsies Maiami.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem izcēlās Kavai Lenards, bet pa 15 punktiem pievienoja Tonijs Pārkers un Denijs Grīns. Tikmēr "Heat" komandā par 22 punktiem sameta Lebrons Džeimss un Dveins Veids.

"Spurs" šo maču iesāka ar agresīvu uzbrukumu, kas palīdzēja piecu minūšu laikā izvirzīties vadībā ar 22:10. Viesu komandai arī turpinājumā izdevās trāpīt metienus, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 41:25. Otrajā ceturtdaļā "Spurs" spēja izvirzīties vadībā ar 25 punktu pārsvaru, bet līdz puslaika pārtraukumam "Heat" nedaudz samazināja deficītu – 50:71.

Spēles trešajā ceturksnī "Heat" basketbolistiem izdevās sakopot spēkus un sākt atspēlēšanos, panākot rezultātu 75:86, taču noslēdzošajās 12 minūtēs "Spurs" vienība neļāva pretiniekiem turpināt izrāvienu, palielināja savu pārsvaru un nosargāja uzvaru līdz mača beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!