Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pusfinālā jeb Rietumu konferences finālā pirmdien Oklahomasitijas "Thunder" izbraukumā ar rezultātu 108:102 pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Spēles pirmajā puslaikā vadībā ar pāris punktu pārsvaru turējās "Warriors" komanda, bet pēc otrās ceturtdaļas tā bija izvirzījusies vadībā ar 13 punktu pārsvaru (60:47). Trešās ceturtdaļas turpinājumā "Warriors" spēja noturēt pārsvaru, taču tad "Thunder" veica izrāvienu, panākot 85:88.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā šī mača viesi izvirzījās vadībā, taču izveidot drošu pārsvaru neizdevās. Saspringtā mača galotnē regulārā čempionāta labākā komanda vairs nespēja atgūt vadību, piedzīvojot zaudējumu.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Rasels Vestbruks, kura kontā arī 12 rezultatīvas piespēles, bet Kevins Durants sameta 26 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Vēl Stīvens Adams guva 16 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem.

"Warriors" komandā vairāk par 20 punktiem guva trīs spēlētāji – Stefans Karijs sameta 26 punktus, Klejs Tompsons pievienoja 25, bet Dreimons Grīns – 23.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!