Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers savus pārmetumus Latvijas Basketbola savienībai (LBS) par it kā pret viņu vērsto melno kampaņu nodēvējis par pārlieku emocionāliem.

Šajā pavasarī Tikmers iekūlās skandālā, jo intervijā Latvijas Televīzijā viņam tika pārmests iespējams interešu konflikts, viņa dzīvesbiedrēm nonākot vienu un to pašu ar LOK saistītu uzņēmumu dalībnieku rindās, bet pēc tam komitejas vadītājs apgalvoja, ka varot saskatīt LBS vēlmi īstenot pret viņu vērstu nomelnošanas kampaņu cīņā par ietekmi LOK.

Savukārt 26. maijā plānota LOK Ģenerālā asambleja, kurā biedriem būs jābalso arī par neuzticības izteikšanu Tikmeram un LOK ģenerālsekretāram Kārlim Lejniekam. Neuzticības izteikšanu ierosinājuši Latvijas Peldēšanas federācija (parakstījis valdes priekšsēdētājs Aivars Platonovs), Latvijas Riteņbraukšanas federācija (parakstījuši valdes loceklis, ģenerālsekretārs Toms Markss un padomes loceklis Edgars Dupats), Latvijas Volejbola federācija (parakstījis ģenerālsekretārs Arnis Tunte) un LOK individuālais loceklis Kaspars Gorkšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!