Foto: AFP/Scanpix/LETA

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" galvenā trenera un prezidenta amata atlaists Toms Tibodo, vēsta ESPN.

Par Tibodo atlaišanu "Timberwolves" īpašnieks paziņoja pēc Minesotas komandas pārliecinošās uzvaras ar rezultātu 108:86 pār Losandželosas "Lakers". Šobrīd "Timberwolves" Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojas 11. pozīcijā.

Par komandas galvenā trenera vietas izpildītāju strādās 32 gadus vecais Raiens Saunders. Uz Tibodo amata pārņemšanu kā kandidāti tiek izskatīti nesen no Čikāgas "Bulls" atlaistais Freids Hoibergs un ESPN basketbola eksperts un bijušais NBA spēlētājs Čonsijs Bilups.

Tibodo galvenā trenera amata sašūpojās jau sezonas sākumā, kad Džimijs Batlers pieprasīja aizmainīšanu no komandas. Tibodo, kurš bija atbildīgais arī par basketbola operācijām, nesteidzās ar maiņas veikšanu, par ko neapmierināts bija kluba īpašnieks.

Tibodo Minesotā strādāja no 2016. gada, bet pirms tam viņš strādāja Čikāgas "Bulls" komandā. Iepriekš viņš bija galvenā trenera asistents vairākās NBA komandās.

Pagājušajā sezonā Minesotas komanda iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur izstājās jau pirmajā kārtā, bet šajā sezonā komanda 40 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras, kas dod 11. pozīciju, no izslēgšanas spēlēm atpaliekot par divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!