Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Minesotas "Timberwolves" un Maiami "Heat" piektdien izcīnīja uzvaras izšķirošajās "play-in" spēlēs un kā pēdējās sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles.

"Timberwolves" savā laukumā ar rezultātu 120:95 (24:23, 33:24, 38:31, 25:17) guva panākumu pār Oklahomasitijas "Thunder".

Mājinieku rindās Karls Entonijs Taunss izcēlās ar 28 punktiem un 11 bumbām zem groziem, kamēr Rūdijs Gobērs, atgriežoties komandā pēc vienas spēles izlaišanas, tika pie 21 punkta un desmit atlēkušajām bumbām.

"Thunder", kas "play-in" turnīru sāka no pirmās kārtas, no neveiksmes izšķirošajā mačā neglāba Šejs Žilžess-Aleksandrs, kurš izcēlās ar 22 punktiem, bet vēl 17 punktus pievienoja Džeilens Viljamss un Lugencs Dorts.

Šī pāra uzvarētāja pirmajā "play-off" kārtā tiksies ar Rietumu konferences labāko komandu Denveras "Nuggets".

Savukārt "Heat" mājas spēlē ar rezultātu 102:91 (29:21, 20:23, 18:24, 35:23) pārspēja Čikāgas "Bulls".

Maiami vienībā rezultatīvākais ar 26 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Demars Derouzens un vēl 16 un 15 punktus guva attiecīgi Alekss Karuzo un Zeks Lavīns.

"Bulls" labā vairāk nekā pusi no komandas punktiem guva Džimijs Batlers un Makss Struss, kuri katrs guva pa 31 punktam.

"Heat", kas pirmajā "play-in" mačā uzvarēja Toronto "Raptors", izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā stāsies pretī Milvoki "Bucks", kas regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!