Foto: www.basket.fc-zenit.ru/photo

Latvijas basketbolists Jānis Timma trešdien guva 19 punktus, palīdzot viņa un vēl viena latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit" gūt uzvaru ULEB Eiropas kausa otrās kārtas trešajā spēlē.

"Zeņit" viesos ar 90:76 (22:13, 22:11, 29:26, 18:26) uzveica Polijas čempioni Zelona Guras "Stelmet", otro posmu turpinot ar nevainojamu bilanci.

Timma šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva 19 punktus. Latvietis iemeta savu vienīgo divpunktu metienu, četrus no septiņiem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Tāpat viņam sešas atlēkušās bumbas, divas piespēles, divas kļūdas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva 21 efektivitātes punktu.

Rezultatīvākais "Zeņit" rindās bija Raiens Tūlsons, kurš iemeta 20 punktus, bet Polijas komandā ar 17 punktiem izcēlās serbs Dejans Borovnjaks.

Kā zināms, Latvijas vīriešu basketbola izlases centra uzbrucējs Kaspars Bērziņš otrdien oficiāli pievienojās "Zeņit" vienībai, bet pagaidām viņš Sanktpēterburgā iziet medicīniskās pārbaudes. Par Bērziņa pāreju no cita Krievijas kluba "'Ņižņij Novgorod", kuru trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, tika ziņots jau iepriekšējā nedēļā. Tomēr pēcāk abas vienības informāciju savās tīmekļa vietnēs dzēsa, liekot noprast, ka darījums tomēr vēl nav pilnībā noslēgts.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs "Zeņit" ir otrā posma L apakšgrupas līdere.

Tikmēr otro zaudējumu turnīrā piedzīvoja latviešu Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" komanda, kas K apakšgrupas mačā pretinieku laukumā ar 76:82 (31:17, 17:22, 10:22, 18:21) atzina Turcijas kluba "Trabzonspor Medical Park" pārākumu.

Siliņš šajā mačā laukumā bija 14 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus. Latvietis realizēja divus no trim divpunktu metieniem, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu. Tāpat viņam arī trīs atlēkušās bumbas un četras piezīmes, kas deva vienu efektivitātes koeficentu.

Savukārt Strautiņš bija mača pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Latviešu pārstāvētajā komandā rezultatīvākais bija Amadeo Della Valle, kurš guva 18 punktus, kamēr pretinieku rindās ar 20 punktiem izcēlās Dvaits Hārdijs.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs "Grissin Bon" ieņem pēdējo, ceturto vietu K apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka Spānijas basketbola klubs "Valencia Basket" otrdien ULEB Eiropas kausa otrā posma mačā ar 72:92 (15:21, 29:23, 14:21, 17:27) piekāpās Francijas komandai Limožas CSP, tādējādi pārtraucot savu 28 uzvaru sēriju un piedzīvojot šosezon pirmo zaudējumu.

"Valencia Basket" šosezon līdz šim bija uzvarējusi visos mačos. ULEB Eiropas kausā komanda uzvarēja 12 spēlēs pēc kārtas, savukārt Spānijas čempionātā tā joprojām ir nepārspēta, kur izcīnītas 16 uzvaras.

Komandas šosezon pirmajā zaudējumā 16 punktus guva melnkalnietis Bojans Dubļjevičs, savukārt 12 sameta "VEF Rīga" bijušais spēlētājs amerikānis Džastins Hemiltons. Savukārt CSP sastāvā ar 18 gūtiem punktiem izcēlās vēl viens bijušais "VEF Rīga" spēlētājs - amerikānis Vils Daniels.

"Valencia Basket" pirmo posmu ULEB Eiropas kausā pabeidza ar desmit uzvarām, un ir otrā posma I apakšgrupas līdere ar divām uzvarām trīs mačos.

Grupu turnīra pirmajā kārtā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017. gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003. gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!