Foto: www.basket.fc-zenit.ru/photo

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā guva 16 punktus, palīdzot viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Sanktpēterburgas "Zeņit" izbraukumā ar 93:71 (23:12, 25:20, 17:19, 28:20) pārliecinoši uzvarēt Latvijā labi pazīstamā lietuviešu speciālista Ramūna Butauta trenēto Kazahstānas vienību "Astana".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 45 sekundes, grozā raidot trīs no pieciem divpunktniekiem, trīs no deviņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat Timmas rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas bumbas, trīs kļūdas, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Tikmēr Bērziņš šajā mačā nospēlēja 18 minūtes un 52 sekundes, iemetot divus punktus. Latvijas centra spēlētājs trāpīja vienu no četriem divpunktniekiem, bet viņa vienīgais tālmetiens nebija precīzs.

Bērziņš šajā spēlē izcēlās arī ar septiņām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, vienu piezīmi un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Jau pirmās ceturtdaļas izskaņā "Zeņit" izdevās izvirzīties vadībā ar 23:12, bet pirmā puslaika turpinājumā viesi no Sanktpēterburgas savu pārsvaru palielināja vēl vairāk, pirmās mača 20 minūtes noslēdzot ar 16 punktu handikapu (48:32). Lai gan otrā puslaika ievads aizritēja līdzvērtīgā cīņā un "Astana" deficītu nedaudz samazināja, spēles izskaņā atkal jau veiksmīgāk spēlēja Sanktpēterburgas klubs, palielinot savu pārsvaru arī virs 20 punktiem.

"Zeņit" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Raiens Tūlsons.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 24 uzvarām 26 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 21 panākumu 24 mačos seko Kazaņas "Unics", bet ar 15 panākumiem 19 cīņās trešajā pozīcijā ierindojas "Zeņit". Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā "Ņižņij Novgorod" vienība, kuras treneru kolektīvā strādā latvieši Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar 14 uzvarām 24 spēlēs atrodas astotajā vietā.

Ar septiņām uzvarām 23 cīņās 13. un 14.vietā ir attiecīgi Rolanda Freimaņa pārstāvētais Igaunijas klubs Tallinas "Kalev" un Latvijas čempione "VEF Rīga". Kopvērtējumā pēdējo vietu ieņem Latvijas speciālista Nikolaja Mazura trenētā pastarīte Tbilisi "Vita" no Gruzijas, kas joprojām uzvaras nav izcīnījusi un ar 25 zaudējumiem ir pēdējā, 16.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!