Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva 18 punktus VTB Vienotās līgas mačā un palīdzēja izcīnīt uzvaru Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit", ko pārstāv arī Kaspars Bērziņš.

"Zeņit" savā laukumā ar rezultātu 102:90 (26:22, 25:28, 31:20, 20:20) rezultatīvā cīņā pārspēja Čehijas čempionus Nimburkas ČEZ.

Timma uzvarētāju sastāvā nospēlēja 27 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat Timmas kontā bija piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas viņam deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Bērziņš laukumā pavadīja 13 minūtes un divas sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, trāpot vienu no diviem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Vēl Bērziņš arī savāca piecas atlēkušās bumbas, trīs izprovocētus pārkāpumus un dueli priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm, kas deva deviņus efektivitātes punktus.

Tikmēr rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet 23 punktus sameta Zeibians Daudels.

Kā zināms, pirms nedēļas "Zeņit" nespēja pārvarēt ULEB Eiropas kausa astotdaļfinālu, piekāpjoties citai Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod", kuras galvenais treneris ir Ainars Bagatskis.

Ar 23 uzvarām 25 spēlēs Vienotās līgas līderpozīcijā atrodas Maskavas CSKA, kurai ar 20 panākumiem 23 mačos seko Kazaņas "Unics", kas trešdien viesos apspēlēja Latvijas čempionus "VEF Rīga". Savukārt "Zeņit" ar 13 panākumiem 17 cīņās ierindojas ceturtajā pozīcijā.

"Ņižņij Novgorod" vienība ar 13 uzvarām 23 spēlēs atrodama tikai astotajā vietā, "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 23 mačos ir 13.pozīcijā, Rolanda Freimaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev" ar sešiem panākumiem 22 cīņās ir 15.vietā. Savukārt kopvērtējumu noslēdz Nikolaja Mazura trenētā Gruzijas vienība Tbilisi "Vita", kas ar 24 zaudējumiem 24 mačos ir 16.vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!