Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Timma piektdien guva 18 punktus un palīdzēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai, ko pārstāv arī Kaspars Bērziņš, sasniegt VTB Vienotās līgas pusfinālu.

Ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā "Zeņit" ar 95:82 (20:19, 24:22, 25:25, 26:16) izbraukumā pieveica Saratovas "Avtodor", sērijā triumfējot ar rezultātu 3-0.

"Zeņit" komandas kapteinis Timma šoreiz nospēlēja 36 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem izpildītajiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet viņa vienīgais divpunktu raidījums lidoja grozam garām.

Tāpat Timma savāca deviņas atlēkušās bumbas, izpildīja četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva trīs kļūdas un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus. Latviešu uzbrucējs sasniedza 26 efektivitātes koeficienta punktus un kļuva par savas komandas vērtīgāko spēlētāju.

Kā zināms, iepriekšējā spēlē otrdien Timma izcēlās ar 35 punktiem un 15 bumbām zem groziem, sasniedzot vienu no iespaidīgākajiem sniegumiem turnīra vēsturē.

Tikmēr Bērziņš piektdien nospēlēja 15 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, trāpot divus no četriem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat viņš izprovocēja trīs pārkāpumus un pats kārtējo reizi nopelnīja piecas piezīmes, dueli noslēdzot ar diviem efektivitātes punktiem.

Pusfinālā "Zeņit" tiksies ar Kazaņas "Unics" basketbolistiem, kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 apspēlēja Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadīto "Ņižņij Novgorod" komandu.

Tāpat piektdien pusfinālu sasniedza Maskavas apgabala "Himki" komanda, kas trešajā ceturtdaļfināla spēlē ar 86:71 (22:23, 22:19, 26:10, 16:19) izbraukumā pieveica Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistus un arī sērijā triumfēja ar 3-0.

"Himki" pusfinālā tiksies ar Maskavas CSKA, kas ceturtdaļfinālā visās trijās spēlēs pārspēja Čehijas komandu Nimburkas ČEZ.

CSKA un "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistiem drīzumā gaidāma dalība ULEB Eirolīgas finālturnīrā, kur abas komandas savā starpā tiksies pusfinālā.

Šīs nedēļas sākumā Timma tika otro gadu pēc kārtas nosaukts par labāko Vienotajā līgā spēlējošo latviešu basketbolistu.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11.vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!