Latvijas izlases un Maskavas apgabala "Himki" vienības basketbolists Jānis Timma pirms 2019./2020. gada ULEB Eirolīgas sezonas ievēlēts Eirolīgas Spēlētāju asociācijas (ELPA) valdē, vēsta asociācija.

Timma valdei pievienojies uz divu gadu termiņu kopā ar Minhenes "Bayern" basketbolistu Nihadu Djedoviču un Telavivas "Maccabi FOX" pārstāvi Džeiku Koenu.

ELPA jūnijā veica vēlēšanas, lai palielinātu valdes sastāvu no pieciem uz septiņiem basketbolistiem. Jāievēl bija trīs jauni pārstāvji, jo iepriekšējais viceprezidents Marselo Uertass gaidāmajā sezonā nespēlēs Eirolīgā. Saspēles vadītājs pievienojies "VEF Rīga" pretiniecei FIBA Čempionu līgas grupu turnīrā – "Iberostar Tenerife" vienībai no Spānijas augstākās līgas (ACB).

Timma, Djedovičs un Koens pievienojušies jau esošajai valdei, kura sastāv no prezidenta Džidži Datomes (Stambulas "Fenerbahce"), pirmā viceprezidenta Kaila Hainsa (Maskavas CSKA) un viceprezidentiem Derika Brauna (Belgradas "Crvena Zvezda"), kā arī Tornikes Šengelijas (Vitorijas "Baskonia").

Jaunā valde pirmo reizi tiksies septembrī, lai uzstādītu mērķus pirms 2019./2020. gada sezonas.

ELPA tika izveidota 2018. gadā ar nodomu aizstāvēt Eirolīgas basketbolistu tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!