Foto: F64
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ceturtdien Memfisas "Grizzlies" ar kopējo 60.kārtas numuru izvēlējās 20 gadus veco Latvijas basketbolistu Jāni Timmu.

Līdz ar to Timma kļuvis par trešo Latvijas basketbolistu, kurš ticis draftēts. Līdz šim no Latvijas spēlētājiem NBA draftā bijuši izvēlēti vien Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā izvēlējās ar 11.numuru, un Dāvis Bertāns, kuru 2011.gadā nodraftēja ar 42.numuru. NBA spēlējuši divi latvieši – Biedriņš un Gundars Vētra. Uz nodraftēšanu pretendēja arī vēl viens latviešu basketbolists Mareks Mejeris, tomēr viņu neviena komanda neizvēlējās.

Tā kā Timma draftā tika izvēlēts otrajā kārtā, viņam nav garantēts līgums ar "Grizzlies" komandu. Kā pats basketbolists portālam "Sportacentrs.com" atzina pirms drafta, tad viņš gatavojas spēlēt NBA vasaras līgā.

Aizvadītajā sezonā Timma spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", kļūstot par Baltijas basketbola līgas čempionu un vērtīgāko spēlētāju. BBL čempionātā viņš 19 spēlēs vidēji guva 10,6 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīra 12 spēlēs viņa kontā 6,5 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas un 3,1 rezultatīva piespēle. Vēl "Aldaris" Latvijas basketbola līgā (LBL) šogad viņš aizvadījis 16 spēles, vidēji gūstot 13, 6 punkts, izcīnot 5,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,9 piespēles. Tāpat Timma Latviju starptautiskā līmenī pārstāvējis U-18, U-19 un U-20 līmenī.

Tikmēr ar pirmo numuru Klīvlendas "Cavaliers" diezgan negaidīti izvēlējās Entoniju Benetu, kurš kļuvis par pirmo kanādieti, kurš izvēlēts ar pirmo numuru. Orlando "Magic" ar otro izvēli izvēlējās Viktoru Oladipo, Vašingtonas "Wizards" ar trešo numuru izvēlējās Oto Portertu, bet Šarlotes "Bobcats" ar ceturto izvēli draftēja Koudiju Zeleru. Ukraini Oleksiju Ļenu ar piekto izvēli draftēja Fīniksas "Suns", bet Nerlensu Noelu Ņūorleānas "Pelicans" draftēja ar sesto numuru. Iepriekš Noels bija galvenais favorīts uz pirmo numuru draftā.

Vēl pirmajā kārtā bez Ļena tika izvēlēti tādi Eiropas basketbolisti, kā grieķis Gjanis Adetokunbo (15.numurs, Milvoki "Bucks"), vācietis Deniss Šrūders (17.numurs, Atlantas "Hawks), krievs Sergers Karasjovs (19. numurs, Klīvlendas "Cavaliers"), francūži Rudijs Gobērs (27. numurs, Denveras "Nuggets") un Livio Žans-Čārlss (28. numurs, Sanantonio "Spurs"), kā arī serbs Nemanja Nedovičs (30. numurs, Fīniksas "Suns").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!