Foto: FIBA

Basketbolists Jānis Timma pēc Latvijas izlases neiekļūšanas Eiropas čempionātā vēl nezina, vai vēl kādreiz pārstāvēs savu valstsvienību, viņš rakstīja emocionālā paziņojumā sociālajā tīklā "Instagram".

Timmam un viņa komandas biedram Dairim Bertānam izdevās vienoties ar Maskavas apgabala "Himki", lai uz izšķirošajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm viņi varētu palīdzēt Latvijas izlasei. Tomēr sāpīgs zaudējums Bulgārijai neļāva iekļūt finālturnīrā.

"Es ilgi domāju, kā lai iesāk šo ziņu. Sākšu ar vārdu "Paldies!" Gribētu teikt paldies katram, kurš skatījās spēli un juta līdzi – lai arī kā man jūs visi pietrūkāt arēnā, es jutu jūsu atbalstu. Es gribu pateikt paldies par simtiem vēstuļu "Instagram" un katram, kurš pienāca man klāt uz ielas ar vārdiem "Paldies par spēli, Jāni!"," rakstīja Timma.

"Gribu teikt lielu paldies Latvijas Basketbola savienībai (LBS) par lielisko organizācijas līmeni Rīgas kvalifikācijas posmā. Noorganizēt turnīru šajos laikos nebija viegli, bet viss bija augstākajā līmenī, lai mēs spēlētāji būtu pilnīgi gatavi un neskatoties ne uz ko, parādīto labāko spēli uz laukuma. Un dot iespēju jums, līdzjutējiem, izbaudīt izlases basketbolu pie TV ekrāniem. Viss bija izplānots un noorganizēts līdz mazākajām detaļām. Sākot ar visu spēlētāju drošību Covid-19 aspektā un beidzot pat ar tādiem sīkumiem, kā uzzīmētām spēlētāju bildēm rāmīšos mūsu istabās – varēja just, ka LBS ir izplānojusi visu, lai mēs justos tiešām labi un gaidīti," atklāja basketbolists.

"Zinu vienu, ka es varēju labāk un vairāk, ja vien būtu bijusi iespēja, bet es izdarīju visu, ko varēju. Vienmēr esmu lepns spēlēt izlasē un pārstāvēt savu valsti – Latviju," Timma norādīja. "Daudzi jautā vai es vēl spēlēšu Latvijas izlasē? Es saku, ka nezinu, tiešām nezinu!"

Timma Latvijas basketbola izlasē aizvadījis 56 spēles, kurās guvis 513 punktus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!