Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma oficiāli noslēdzies vienošanos ar Grieķijas superklubu Pireju "Olympiacos", kurā spēlē arī Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Timma ar grieķu vienību noslēdzies līgumu uz diviem gadiem.

Timma pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas klubā "Baskonia", ar kuru iekļuva ULEB Eirolīgas "play off" un Spānijas čempionāta finālā. ULEB Eirolīgā viņš vidēji spēlē guva 7,6 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas, bet Spānijas čempionātā vidēji spēlē guva 7,8 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Timmam līgums ar "Baskonia" bija noslēgts vēl uz diviem gadiem, bet tagad Spānijas klubs vienojies ar "Olympiacos" par basketbolista pāreju. Nākamajā sezonā "Baskonia" rindās Timmam būtu jāsaņem viens miljons eiro, bet tagad šīs saistības uzņemsies Grieķijas puse, tikai nelielu daļu finansējot Spānijas vienībai.

"Olympiacos" pēc neveiksmīgas sezonas nākamajā sezonā vadīs pazīstamais speciālists Deivids Blats. Paredzams, ka Blats latviešu basketbolistu pārsvarā izmantos trešā numura pozīcijā, kā arī ceturtā numura pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!