Latviešu basketbolists Jānis Timma pirmdien iemeta 13 punktus un palīdzēja viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komandai ar uzvaru sākt Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra pusfinālu.

"Kirolbet Baskonia" pirmajā mačā savā laukumā ar 86:61 (20:15, 27:13, 20:12, 19:21) sagrāva Barselonas "Lassa", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Timma šajā cīņā laukumā pavadīja 19 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no astoņiem trejačiem. Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un astoņi efektivitātes punkti.

Timma kopā ar gruzīnu Torniki Šengeliju un Patrisio Garino dalīja "Kirolbet Baskonia" komandas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Pie spēles laika pašā mača izskaņā tika arī Mālmanis, kurš nospēlētajās divās minūtēs un 38 sekundēs atzīmējās ar diviem punktiem, jo grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī nopelnīja vienu piezīmi.

"Lassa" sistēmā esošais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs arī šajā mačā palika ārpus pieteikuma.

Otra ACB izslēgšanas turnīra pusfināla sērija sākās svētdien, kur pirmajā spēlē Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" izbraukumā ar 70:88 piekāpās spēcīgajam Madrides "Real" klubam.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā "Kirolbet Baskonia" ieguva otro vietu, kamēr "Lassa" bija trešā.

Ceturtdaļfinālā "Kirolbet Baskonia" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas "Unicaja" klubu, bet "Lassa" bez Kuruca palīdzības ar 2-1 pārspēja Andoras "Morabanc".

"Herbalife" ceturtdaļfinālā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "Valencia Basket", sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-1. Savukārt Madrides "Real" ar 2-0 pieveica Tenerifes "Iberostar".

Savukārt no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro", Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!