Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas basketbola izlases neiekļūšana 2019. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā ir netaisnīga, uzskata valstsvienības basketbolists Jānis Timma.

Latvijas izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē nespēja izcīnīt uzvaru pār Melnkalni ar nepieciešamo punktu pārsvaru. Līdz ar to Latvijas basketbola talantīgākā paaudze nespēja kvalificēties finālturnīram.

Intervijā portālam "sports.ru" Timma piekrita žurnālista jautājumam par to, vai Latvijas izlases neiekļūšana Pasaules kausa finālturnīrā ir netaisnīga: "Protams, domāju, ka mūsu izlasei vajadzēja atrasties Pasaules kausā. Tāpat kā Slovēnijai un Horvātijai. Notika šādu apstākļu sakritība. Domāju, ka ar laiku viss nostāsies savās vietās, " teica Timma.

"Četri spēlētāji no nelielas valsts pasaules spēcīgākajā līgā ir īsts sasniegums," teica Timma, sakot, ka Latvijas basketbolisti šobrīd ir sasnieguši ļoti daudz, ko pierāda Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna, Rodiona Kuruca un Daira Bertāna spēlēšana Nacionālajā basketbola asociācijā.

Savukārt Timma vēl neuzskata, ka viņa durvis un NBA būtu aizvērušās. Kā ziņots, Timmu 2013. gada NBA draftā izvēlējās Memfisas "Grizzlies", bet tagad tiesības uz viņu pieder Orlando "Magic".

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms intervijā "Sporta Avīzei" kritizēja valstsvienības galveno treneri Arni Vecvagaru un Latvijas Basketbola savienību, norādot, ka nepieciešamas pārmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!