Foto: DELFI

Pāris dienas pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles drafta latvietis Jānis Timma pirmoreiz iekļauts reālu kandidātu vidū portāla "nbadraft.net" versijā.

Savās prognozēs, kas publicētas pirmdien, "nbadraft.net" izteikuši minējumu, ka Timmu otrajā kārtā ar 59.numuru varētu izvēlēties Minesotas "Timberwolves" komanda.

Kopā draftā notiek divas kārtas un tiek izvēlēti 60 basketbolisti.

Kā ziņots, no 8.līdz 10.jūnijam Timma, kurš spēlē Latvijas klubā "Ventspils", kopā ar "Valmieras" komandas pārstāvi Jāni Bērziņu Itālijas pilsētā Trevīzo piedalījās prestižajā NBA pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp". Pēc tās beigām Timma devies uz ASV, kur cenšas pārliecināt vairāku klubu skautus un trenerus par savu lietderību.

Jau līdz šim Timma viesojies pie Hjūstonas "Rockets", Atlantas "Hawks" un Memfisas "Grizzlies" komandām, bet 26.jūnijā viņam plānots demonstrēt savas spējas latvieša Andra Biedriņa pārstāvētajā Goldensteitas "Warriors" vienībā.

Interesi par latvieti bija izrādījuši vismaz astoņi NBA klubi.

Pēc šiem treniņiem Timma dosies uz Lasvegasu un tur gaidīs drafta rezultātus. Pēc tā norises latvietis, iespējams, piedalīsies NBA Vasaras līgā.

Timma ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms dalības gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tāpat pašlaik vairākām NBA vienībām atrādās arī cits latvietis Mareks Mejeris.

NBA šī gada drafts risināsies 27.jūnijā Ņujorkā. Līdz šim no Latvijas spēlētājiem NBA draftā bijuši izvēlēti vien Andris Biedriņš un Dāvis Bertāns, bet pasaules spēcīgākajā līgā līdz šim spēlējuši vienīgi Gundars Vētra un Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!