Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma šo sezonu noslēgs Krievijas klubā Maskavas apgabala "Himki", vēsta portāls "eurohoops.com".

Timma šajā sezonā nav iemantojis Grieķijas komandas Pireju "Olympiacos" galvenā trenera Devida Blata uzticību, un viņa spēles laiks līdz šim nav bijis liels. Ik pa laikam latvietis sevi parādīja Grieķijas čempionātā un kausa izcīņā, taču ULEB Eirolīgā nav izdevies sevi apliecināt. Tāpēc Timma līdz sezonas beigām tiks izīrēts "Himki" komandai, vēsta "Eurohoops".

Aizvadītajā vasarā Timma noslēdza divu gadu līgumu ar "Olympiacos" vienību, bet Blats devis savu piekrišanu spēlētāja palaišanai uz "Himki" komandu, jo viņam rotācijā nav vietas. Pēc šīs sezonas viņš atgriezīsies Pirejas vienībā.

Lai arī "Himki" spēlē Eirolīgā, Timma šajā komandā varēs spēlēt tikai VTB Vienotās līgas čempionātā.

23 Eirolīgas spēlēs "Olympiacos" komandas sastāvā Timma šosezon vidēji 11 minūtēs izcēlies ar 3,4 punktiem un 0,9 atlēkušajām bumbām.

Timma pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas klubā "Baskonia", ar kuru iekļuva ULEB Eirolīgas "play off" un Spānijas čempionāta finālā. ULEB Eirolīgā viņš vidēji spēlē guva 7,6 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas, bet Spānijas čempionātā vidēji spēlē guva 7,8 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!