Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns piektdien guva attiecīgi astoņus un sešus punktus ULEB Eirolīgas septītās kārtas spēlē, viņu pārstāvētajai Maskavas apgabala "Himki" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Maskavieši viesos ar rezultātu 71:83 (20:23, 15:19, 20:13, 16:18) piekāpās Stambulas "Fenerbahce Beko" komandai.

Jānis Timma laukumā pavadīja 32 minūtes un 46 sekundes, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Krāslavietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Dairis Bertāns spēlēja 17 minūtes un 16 sekundes, realizējot divus no pieciem "trejačiem". Aizsargs izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu un tika pie četrām piezīmēm, efektivitātes koeficientā paliekot uz nulles.

Viesiem ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džordans Mikijs, 12 punkti bija Jūnasam Jerebko, 11 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Gregam Monro, bet desmit punkti un deviņas rezultatīvas piespēles – Aleksejam Švedam.

Pretiniekiem pa 16 punktiem guva Dišons Pjērs un Džerels Edijs, bet 11 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Lorenso Braunam.

Traumas dēļ priekšlaicīgi spēle noslēdzās Nando de Kolo, kurš mājinieku rindās laukumā bija vien nepilnas trīs minūtes.

"Himki" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu starp 18 komandām.

Savukārt Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 89:83 (24:24, 27:18, 14:16, 24:25) pārspēja Atēnu "Panathinaikos Opap" komandu.

Strēlnieks šajā mačā spēlēja 17 minūtes un 23 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un savu vienīgo "sodiņu". Tāpat viņš divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienu reizi pārkāpa noteikumus un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Maskavas komandā ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Vils Klaibērns, 14 punktus guva Derans Hilards, bet 13 punktiem bija Danielam Heketam.

Pretiniekiem ar 19 punktiem izcēlās Nemanja Nedovičs, bet 13 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Jannim Papapetru.

CSKA ar četrām uzvarām septiņās spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu.

Citā spēlē Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 90:93 (24:32, 30:16, 19:19, 17:26) atzina Madrides "Real" pārākumu.

Kauņas komandā ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tomass Velkaps. Viesiem 22 punktus guva un 12 bumbas zem groziem izcīnīja Valters Tavaress, bet 19 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Fakundo Kampaco.

Pie panākuma tika arī viena no šīs sezonas vadošajām komandām Minhenes "Bayern", kas mājās ar 74:59 (18:14, 15:17, 22:20, 19:8) uzvarēja Belgradas "Crvena zvezda mts".

Minheniešiem pa 15 punktiem guva Niks Vīlers-Rābs un Veids Boldvins, bet pretiniekiem 17 punkti bija Džonijam O'Braientam.

Kārtas noslēdzošajā mačā "Valencia" savā laukumā ar rezultātu 86:81 (24:18, 18:26, 24:17, 20:20) guva virsroku pār Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Valensijas vienībā ar 21 punktu rezultatīvākais bija Sams van Rosoms, bet 14 punkti bija Klemenam Prepeličam, kamēr viesiem ar 17 punktiem atzīmējās Ševons Šīldss.

Jau ziņots, ka Rolands Šmits ceturtdien guva 13 punktus, palīdzot "Barcelona" viesos ar 103:67 uzvarēt Berlīnes "Alba".

Tikmēr Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "TD Systems Baskonia" savā laukumā ar 86:88 piekāpās Vilērbānas ASVEL, kuras rindās bija arī Rihards Lomažs. Kurucs palika bez punktiem, bet Lomažs guva divus.

Citviet Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 91:89 uzvarēja Telavivas "Maccabi Playtika", savukārt Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās ar 66:75 piekāpās Pirejas "Olympiakos".

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!