Foto: F64

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa rezultatīvais sniegums svētdien sekmēja Sanktpēterburgas "Zeņit" sīvā cīņā gūtu uzvaru VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret Saratovas "Avtodor".

"Zeņit" savā laukumā guva uzvaru ar 95:91 (27:22, 28:17, 19:33, 21:19), sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Timma guva 18, bet Bērziņš 15 punktus.

"Zeņit" pēc pirmā puslaika bija drošā vadībā ar 55:39, tomēr trešajā ceturtdaļā "Avtodor" atspēlējās un spēja panākt pat trīs punktu pārsvaru 72:69.

Izšķirošā bija beigu ceturtdaļa, kurā "Zeņit" atguva spēles grožus, beigās svinot uzvaru ar četriem punktiem.

Timma spēlēja 26 minūtes un 27 sekundes, trāpot septiņus no desmit divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva četras kļūdas, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza priekšlaicīgi ar piecām personiskajām piezīmēm.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 23 minūtes un 47 sekundes, trāpot visus četrus divpunktu metienus un vienu no četriem tālmetieniem, kā četrus no četriem soda metieniem. Bērziņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem, kas bija labākais rādītājs uzvarētāju rindās, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu pretinieku piespēli un pieļāva vienu kļūdu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet zaudētājiem Treviss Petersons guva 22 punktus.

Sērijas otrā spēle otrdien atkal notiks Sanktpēterburgā.

Tikmēr uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā nokļuva regulārā čempionāta labākā komanda Maskavas CSKA, kas svētdien savās mājās ar 79:72 (15:25, 24:13, 20:14, 20:20) uzvarēja Čehijas klubu Nimburkas ČEZ, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Savukārt vēl vienā cīņā Maskavas apgabala "Himki" savās mājās ar 86:80 (18:28, 24:13, 23:19, 21:20) pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Kā vēstīts, tad CSKA un "Lokomotiv-Kubaņ" komandas ir iekļuvušas ULEB Eirolīgas finālturnīrā, kur savā starpā aizvadīs pusfināla spēli.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11. vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!