Foto: DELFI

Latviešu basketbolisti Jānis Timma un Rinalds Mālmanis ceturtdien palīdzēja uzvaras garšu atguvušajai Spānijas vienībai Vitorijas "Baskonia" ULEB Eirolīgas mačā viesos ar rezultātu 97:77 (21:15, 33:17, 16:25, 27:20) sagraut Lietuvas basketbola grandu Kauņas "Žalgiris".

Timma šajā mačā izcēlās ar astoņiem, bet Mālmanis ar trim punktiem, savukārt "Baskonia" kopš novembra sākuma izcīnīja piekto uzvaru sešās spēlēs, trīs no tām gūstot tieši ULEB Eirolīgā.

Uzvarētājiem ceturtdien pa 19 punktiem guva gruzīns Tornike Šengelija un francūzis Rodrigs Bobuā, bet zaudētājiem ar 20 punktiem izcēlās Pauļus Jankūns.

Abi latvieši laukumā devās sākumsastāvā. Timma spēlēja 23 minūtes un 21 sekundi, trāpot vienu no trim divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņš izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie sešiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Savukārt Mālmanis nospēlēja 12 minūtes un 37 sekundes, realizējot vienu no trim tālmetieniem, bet aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Viņam ar viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes, ULEB Eirolīgas debitantam netiekot pie efektivitātes rādītāja punktiem.

"Baskonia" visu spēli atradās vadībā, taču ja vēl 14.minūtē viņu pārsvars bija tikai punkts (24:23), tad jau pēc puslaika viņi bija priekšā ar 54:32. Cīņas otrajā daļā "Žalgiris" sāka pakaļdzīšanos un astoņas minūtes pirms beigām spēja samazināt starpību līdz 64:71, taču izskaņā atkal pārsvars piederēja Vitorijas komandai, kura turnīrā tika pie trešās uzvaras astoņos mačos.

Savukārt "Žalgiris" cieta ceturto zaudējumu astoņās šosezon ULEB Eirolīgā aizvadītās spēlēs.

Vēl ceturtdien divu augšgala komandu duelī Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi Fox" viesos ar 77:69 (28:19, 14:20, 20:16, 15:14) uzvarēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētājiem Pjērs Džeksons guva 19 punktus, bet "Himki" no neveiksmes neglāba Alekseja Šveda 21 punktus.

Tikmēr vēl vienā mačā Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos Superfoods" viesos ar 82:81 (28:21, 20:23, 14:16, 20:21) sīvā cīņā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Viesiem uzvaru 48 sekundes pirms beigām ar tālmetienu nodrošināja Nikss Kalatess, panākot 82:79 Atēnu kluba labā, uz ko "Anadlu Efes" spēja atbildēt vien ar Braietna Danstona divpunktnieku.

Kalatess aizvadīja teicamu spēli, jo guva 29 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, tiekot pie 42 efektivitātes rādītāja punktiem.

ULEB Eirolīgas kopvērtējuma tabulas galvgalī ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir CSKA, kam ar pieciem panākumiem un diviem zaudējumiem seko Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Grieķijas klubs Pireju "Olympiakos", kamēr Telavivas "Maccabi Fox", Atēnu "Panathinaikos Superfoods" un Maskavas apgabala "Himki" izcīnījušas pa piecām uzvarām astoņās spēlēs.

"Žalgiris" ar četrām uzvarām ir devītajā vietā, tikmēr 12.pozīcijā ar trim uzvarām astoņās spēlēs ir "Baskonia", bet Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar divām uzvarām septiņos mačos atrodas 15.vietā 16 komandu konkurencē.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Timma, Dairis Bertāns un Strēlnieks nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei šomēnes gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kamēr Mālmanis nebija iekļauts pat paplašinātajā valstsvienības kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!