Foto: Publicitātes foto
Latviešu uzbrucēja Jāņa Timmas pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda trešdien ULEB Eiropas kausa basketbolā astotdaļfināla atbildes mačā pārliecinoši savā laukumā ar 89:74 (22:24, 19:19, 23:14, 25:17) pārspēja citu šīs valsts vienību "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis, taču tik un tā nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, taču tas izdevies Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Spānijas komandai Grankanārijas "Herbalife"

Uzvarētājs tika noteikts divu spēļu sumā, kur "Zeņit" nācās ciest zaudējumu ar 165:176.

Šīs spēles pirmās 20 minūtes nedaudz labāk aizvadīja "Ņižņij Novgorod", kas lielajā pārtraukumā devās ar divu punktu pārsvaru - 43:41. Tomēr otrajā puslaikā "Zeņit" basketbolisti veica ofensīvu un pirmo minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 59:49. Tas mājiniekiem no Sanktpēterburgas atgrieza cerības uz atspēlēšanos divu spēļu summā. Tuvojoties mača beigām, "Zeņit" savu pārsvaru palielināja arī līdz 17 punktiem, taču gūt vēl deviņus, lai panāktu izlīdzinājumu divus spēļu summā, šai komandai neizdevās.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus. Latvietis realizēja abus divpunktniekus un divus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat Timmas rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viena kļūda, divas rezultatīvas piespēles, piecas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Raiens Tūlsons.

Tikmēr vēl viens "Zeņit" komandu pārstāvošais latvietis Kaspars Bērziņš šim mačam nebija pieteikts.

Kā zināms, Bagatska palīgi "Ņižņij Novgorod" komandā ir latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Vēlāk citā astotdaļfināla mačā Pasečņika pārstāvētā "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 77:78 (18:24, 24:18, 12:19, 23:17) zaudēja Francijas klubam "Limoges CSP", taču divu spēļu summā guva panākumu ar 159:143. Pirmajā mačā uzvaru ar 82:65 izcīnīja Spānijas klubs.

Pasečņiks astotdaļfināla atbildes mačā laukumā pavadīja septiņas minūtes un 19 sekundes, trāpīja divus soda metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja divus efektivitātes punktus.

Līdz ar to no latviešu basketbolistiem Pasečņiks ir vienīgais, kurš šosezon turpina cīņu ULEB Eiropas kausā.

ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfinālā Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod" spēkosies ar Francijas klubu "Strasbourg", savukārt Pasečņika pārstāvētā "Herbalife" spēlēs pret Polijas čempioniem Zelona Guras "Stelmet".

Ceturtdaļfinālā cīnīsies Vācijas klubs Minhenes "Bayern" pret Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray Odeabank", kā arī savā starpā spēkosies Itālijas komandas Milānas "EA7 Emporio Armani" un Trento "Dolomiti Energia".

Astotdaļfinālā neiekļuva Daira Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Dominion", Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", kā arī Ronalda Zaķa pārstāvētais Slovēnijas klubs Ļubļanas "Union Olimpija".

Arī turpinājumā izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau pagājušās vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!