Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Timmas un Daira Bertānā pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" vienība ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru ULEB Eirolīgas sezonā, bet Rolands Šmits un "Barcelona" tika pie ceturtās uzvaras četrās spēlēs.

"Himki" vienība ar rezultātu 87:74 (17:19, 27:18, 26:18, 17:19) viesos apspēlēja Minhenes "Bayern" komandu.

Krievijas klubs ļoti labi aizvadīja otro ceturtdaļu, spējot puslaika pārtraukumā doties ar septiņu punktu pārsvaru. Tieši otrajā desmitminūtē trīs tālmetienus realizēja Timma, bet Bertāns guva četrus no spēlē gūtajiem pieciem punktiem.

Otrajā puslaikā "Himki" vairākkārt pietuvojās 20 punktu pārsvaram, Vācijas komandai netiekot pie reālām iespējām lauzt spēles gaitu.

Timma laukumā pabija 21:46 minūtes, kuru laikā krāslavietis guva 13 punktus (2/4 divpunktu metienos, 3/5 trīspunktu metienos), savāca četras atlēkušās bumbas, kā arī vienreiz pārtvēra bumbu. Savukārt Bertāns uz laukuma pavadīja 23:18 minūtes, bet rūjienieša kontā pieci punkti (2/3 divpunktu metienos, 1/2 soda metienos), divas pārtvertas bumbas un pa vienai atlēkušajai bumbai, kā arī rezultatīvai piespēlei.

Uzvarētāju labā 19 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Aleksejam Švedam, bet Vācijas kluba rindās Gregs Monro izcēlās ar 18 punkti, kā arī septiņām kļūdām.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" vien spēles otrajā puslaikā salauza Belgradas "Crvena Zvezda" pretestību, ar rezultātu 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) spējot turpināt nezaudēto spēļu sēriju.

Rolands Šmits tika pie lielākā spēles laika šosezon, 8:30 minūšu laikā izceļoties ar pieciem punktiem (1/2 divpunktu metienos, 1/1 trīspunktu metienos) un trim atlēkušajām bumbām.


"Barcelona" rindās rezultatīvākais kārtējo reizi bija Nikola Mirotičs, kura kontā 21 punkts, bet Serbijas kluba labā 10 punktus guva Džeimss Gists.

Pēc četrām spēļu kārtām tikai "Barcelona" nav piedzīvojusi zaudējumu rūgtumu, bet "Himki" vienība ar trim uzvarām četrās spēlēs atrodas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!