Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbolists Jānis Timma trešdien guva 14 punktus, taču tas neglāba Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu, kura sestdien tiksies ar "VEF Rīgu", no zaudējuma pagarinājumā ULEB Eiropas kausa spēlē.

"Zeņit" savā laukumā sīvā cīņā ar 83:85 (21:25, 15:14, 18:16, 20:19, 9:11) atzina Spānijas kluba Mursijas UCAM pārākumu, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajā sezonā.

Timma spēlēja 28 minūtes un 28 sekundes, trāpot četrus no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem trejačiem un trīs no četriem soda metieniem.

Latvietis arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja vienu metienu, nopelnīja piecas piezīmes, kuru dēļ maču beidza 70 sekundes pirms pagarinājuma beigām, kā arī četras reizes uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretiniekus. Spēli Timma noslēdza ar 18 efektivitātes rādītāja punktiem.

Spēles sākumā labāki bija viesi, kuri panāca 21:10 savā labā. Tiesa, līdz ceturtdaļas beigām "Zeņit" spēja pietuvoties vien līdz četru punktu atstatumam, bet pēc puslaika bija iedzinējos ar 36:39. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki vairākas reizes ieguva divu punktu pārsvaru, taču lielāko daļu vadībā bija UCAM.

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Mursijas komandai atkal bija 11 punktu pārsvars (68:57), tomēr izskaņu teicami aizvadīja "Zeņit" un 36 sekundes pirms beigām Timma panāca neizšķirtu 74:74.

Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, bet papildus piecminūtē cīņa gāja punkts punktā. Pusotru minūti pirms beigām Timma panāca 81:79 laukuma saimnieku labā un drīz vien tika pie piektās piezīmes, atstājot laukumu, bet atlikušajā laikā labāji bija UCAM basketbolisti, svinot uzvaru.

"Zeņit" komandā Ārons Vaits guva 18, bet Stefans Markovičs 15 punktus, kamēr Mursijas vienībā ar 22 punktiem izcēlās Fakundo Kampaco.

C apakšgrupā UCAM ir divas uzvaras trīs mačos, Spānijas klubs Malagas "Unicaja" ir uzvarējis vienā spēlē, bet "Zeņit" un Minhenes "Bayern" rēķinā ir pa panākumam un zaudējumam, kamēr Podgoricas "Budučnost VOLI" zaudējusi abos mačos.

"Zeņit" ULEB Eiropas kausu sāka ar uzvaru, kā arī trīs panākumus bija guvuši VTB Vienotajā līgā, kur svētdien savā laukumā uzņems "VEF Rīga" komandu.

LETA jau ziņoja, ka pie pirmās uzvaras šosezon tika Latvijas saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētais Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko.

"Ņižņij Novgorod" izbraukumā ar 75:72 (16:18, 23:23, 16:17, 20:14) pārspēja Lietuvas klubu Panevēžas "Lietkabelis", uzvaru gūstot pēdējā sekundē.

Jakovičs, kurš laukumā devās komandas sākumsastāvā, šajā duelī nospēlēja 15 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā guva divus punktus.

Latvijas basketbolists realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, bet grozam secen lidoja vienīgais tālmetiens. Tāpat Jakoviča rēķinā viena atlēkusī bumba, četras piezīmes un negatīvs efektivitātes rādītājs -4.

Uzvaru Krievijas komanda nodrošināja pašās spēles beigās. Sākoties pēdējai pamatlaika minūtei, rezultāts bija neizšķirts 72:72, bet pēdējā sekundē viesiem uzvaru ar precīzu tālmetienu izrāva Pjotrs Gubanovs.

Tieši Gubanovs ar 20 punktiem kļuva par šī mača rezultatīvāko spēlētāju.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kam ar tikpat panākumiem trīs mačos seko "Lietkabelis". Viena uzvara divās cīņās ir "Ņižņij Novgorod", kamēr bez panākumiem vienā un divās spēlēs cīņās seko attiecīgi Skopjes MZT no Maķedonijas un horvātu klubs Zagrebas "Cedevita".

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies "Top 16" kārtai, kur tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!