Foto: F64

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien ULEB Eiropas kausa mačā izcēlās ar 11 gūtiem punktiem un 17 atlēkušajām bumbām, tomēr viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" piedzīvoja zaudējumu Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai vienībai "Ņižņij Novgorod".

"Zeņit" piedzīvoja zadudējumu ar 76:102 (12:27, 22:29, 16:27, 26:19). Ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, tādējādi "Ņižņij Novgorod", kuras treneru kolektīvā strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, pirms atbildes spēles ieguvusi pieklājīgu 26 punktu pārsvaru.

Mājinieki laukumā dominēja jau no pirmajām minūtēm, pārtraukumā ejot ar 19 punktu pārsvaru (56:37). Otrajā spēles puslaikā "Zeņit" nespēja lauzt cīņas gaitu, tādējādi pie svarīgas uzvaras tika Ņižņijnovgorodas basketbolisti.

Timma šajā mačā laukumā bija 37 minūtes un divas sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Latvietis šajā laikā iemeta 11 punktus, realizējot četrus no deviņiem divpunktu metieniem un tikai vienu no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņam 17 bumbas zem groziem, četras rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, četras piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums, kas deva 14 efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš, kurš sezonu iesāka "Ņižņij Novgorod" komandā, bet tagad pārstāv "Zeņit", šim mačam nebija pieteikts.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Viktors Rads, kurš guva 28 punktus, bet 21 punkts Ivana Strebkova kontā. Tikmēr "Zeņit" komandā ar 15 izcēlās Zeibians Daudels.

Savukārt vēl vienā astotdaļfināla pirmajā spēlē Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" viesos ar 82:65 (22:11, 15:18, 25:15, 20:21) uzveica Francijas klubu "Limoges CSP".

Pasečņiks bija pieteikts mačam, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais šajā mačā bija latvieša pārstāvētās komandas somu saspēles vadītājs Sasu Salins, kurš guva 18 punktus.

Atbildes spēles norisināsies pēc nedēļas.

Astotdaļfinālā neiekļuva Daira Bertāna pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Dominion", Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas vicečempione Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", kā arī Ronalda Zaķa pārstāvētais Slovēnijas klubs Ļubļanas "Union Olimpija".

Arī turpinājumā izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", kuru trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nav pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau pagājušās vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!