Foto: LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma ceturtdien iemeta septiņus punktus, kamēr viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komanda Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā viesos ar 89:101 (24:25, 20:27, 18:23, 27:26) piekāpās Madrides "Real", kas ir kopvērtējuma līdere.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienu no trim trīspunktniekiem. Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un desmit efektivitātes punkti.

Savukārt Mālmanis laukumā pavadītajās četrās minūtēs un 30 sekundēs pie punktiem netika, taču izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Abi Latvijas basketbolisti šo maču sāka Vitorijas vienības sākumsastāvā, Mālmanim ātri vien tiekot nomainītam un paliekot uz soliņa.

"Real" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Trejs Tompkinss, kamēr "Kirolbet Baskonia" rindās 22 punktus sameta Luka Vildosa.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 27 uzvarām 30 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides "Real", bet kam ar 21 uzvaru seko Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Barselonas "Lassa", ko pārstāv Rodions Kurucs.

Tikmēr 17 uzvaras 30 spēlēs ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", kas ļauj atrasties septītajā vietā, bet Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" vienība ar 15 panākumiem 30 cīņās ir desmitā.

Vēl Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" ar 12 uzvarām ir 13.vietā, Badalonas "Divina Seguros Joventut", ko pārstāv jaunais Artūrs Žagars, ar desmit uzvarām atrodama 15.pozīcijā, bet pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar deviņām uzvarām ir 16.vietā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!