Foto: Sputnik/Scanpix
Kārtējo reizi rezultatīvi nospēlējot latviešu uzbrucējam Jānim Timmam, Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda otrdien VTB Vienotās līgas spēlē ar rezultātu 89:73 (22:18, 26:26, 21:15, 20:14) savā laukumā uzvarēja Igaunijas vienību Tallinas "Kalev".

Timma laukumā bija 26 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā iemeta 19 punktus, realizējot visus septiņus izpildītos divpunktu raidījumus, vienu no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja trīs pārkāpumus, tiekot pie 18 efektivitātes koeficienta punktiem.

Timma kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet 14 punktus sameta Pāvels Sergejevs.

Tikmēr "Kalev" sastāvā 15 punktus guva Mikels Gledness.

Sezonas trešajā oficiālajā spēlē šī kļuvusi par Timmas mazrezultatīvāko cīņu, jo pirmajos divos dueļos viņš sameta pa 20 punktiem - pirmajā mačā Vienotajā līgā "Zeņit" komanda ar 71:58 izbraukumā uzvarēja Minskas "Cmoki", bet ULEB Eiropas kausa ievadā pirms nedēļas savā laukumā ar 80:77 pieveica Vācijas klubu Minhenes "Bayern".

Pirmdien panākumu Vienotās līgas spēlē guva arī kopvērtējuma līdere Kazaņas "Unics", kas ar 89:73 (26:14, 19:16, 27:23, 17:20) bija pārāka pār citu Krievijas vienību "Parma". Savā nākamajā spēlē "Unics" ceturtdien ULEB Eirolīgas ietvaros viesosies pie Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Vācijas čempiones Bambergas "Brose".

Vienotās līgas līdere "Unics" pašlaik tikusi pie četrām uzvarām četrās spēlēs, bet ar diviem panākumiem divos mačos seko Maskavas CSKA un "Zeņit" komandas. Bez zaudējumiem vēl cīnās arī Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kas savā līdz šim vienīgajā turnīra mačā ar 76:73 izbraukumā negaidīti pieveica Maskavas apgabala "Himki" komandu no Krievijas. Nākamajā spēlē rīdzinieki sestdien viesosies pie Kazahstānas komandas "Astana", kas trijās spēlēs guvusi vienu uzvaru.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!