Foto: DELFI.lt

Latvijas Basketbola savienība (LBS) būtībā tikpat kā pierunājusi Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki", lai tā ļautu Jānim Timmam doties palīgā Latvijas izlasei divās 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs, raidījuma "Ūdenszeļļi" vadītājiem atklāja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

LBS jau iepriekš ziņoja, ka ir pārrunu procesā ar "Himki", kas, iespējams, piekritīs uz izlasi palaist Timmu un Bertānu. Lielāka skaidrība šajā sakarā varētu būt pēc 18.februārī plānotās Eirolīgas spēles.

"Ļoti centāmies dabūt spāņu "džekus", kā arī esam ļoti tuvu, lai mums pievienotos "Himki" spēlētājs Jānis Timma," sarunā ar raidījuma vadītājiem teica Cipruss. "Ja Jānis pievienosies, viņš būs uz abām spēlēm."

20.februārī Latvijas izlase tiksies ar Bulgāriju, bet divas dienas vēlāk plānota tikšanās ar Grieķiju.

Cipruss uzsvēra, ka pārrunas ar "Himki" komandu ir arī par Daira Bertāna iespējamu pievienošanos izlasei, taču viņa loma un arī situācija komandā ir atšķirīga salīdzinājumā ar Timmu.

"Ceram, ka arī viņš [Bertāns] varētu pievienoties, bet uz šo iespēju es neliktu tik lielu procentu," piebilda Cipruss, atklājot, ka Spānijas čempionāta granda "Barcelona" spēlētājs Rolands Šmits pēdējā laikā laukumā dodas ar pretsāpju līdzekļu palīdzību.

Šmits svētdien "Barcelona" rindās otro reizi karjerā svinēja uzvaru Karaļa kausā.

Finālturnīram Latvijas komanda var kvalificēties divos veidos: 1) 20.februārī uzvarot Bulgārijas izlasi vismaz ar sešu punktu starpību; 2) uzvarot Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22.februārī uzvarot Grieķiju.

Vīriešu valstsvienībām paredzēts logs no 15. līdz 22.februārim, un tā laikā jānoskaidro 13 finālturnīra dalībniekus. H grupas spēles paredzētas 20. un 22.februārī. Pirmajā dienā spēlēs Latvija - Bulgārija un Grieķija - Bosnija un Hercegovina, otrajā tiksies Latvija - Grieķija un Bulgārija - Bosnija un Hercegovina. Finālturnīram kvalificējas trīs komandas.

Pēc četrām kārtām Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases ar trim uzvarām jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un ceļazīmi uz finālturnīru. Uz trešo pretendē Latvija un Bulgārija (abām pa vienai uzvarai). Pagaidām trešajā vietā ir Bulgārijas izlase, kas pirmajā aplī uzvarēja savstarpējā mačā, otrajā pagarinājumā panākot 110:104.

Novembrī vīriešu izlase spēlēja "burbulī" Sarajevā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš (abi - "Astana", Kazahstāna), Māris Gulbis ("Ventspils"), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!