Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas 27.kārtas spēlē un kaldināja Spānijas komandas Vitorijas "Baskonia" uzvaru, kas tai palīdzēja nostiprināties kopvērtējuma astotniekā.

Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā "Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 103:79 (27:14, 23:25, 30:13, 23:27) sagrāva Vācijas čempioni Bambergas "Brose".

Timma šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 16 sekundes, kuru laikā iemeta savus abus divus divpunktu metienus un trīs no pieciem tālmetieniem. Tāpat krāslavietis veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus un tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Mālmanis desmit minūtēs un 17 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja divas bumbas zem groziem, veica vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

"Baskonia" komandā ar 17 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Džeisons Greindžers, kamēr 16 punktus guva senegālietis Ilimane Diops. Pretiniekiem 17 punktus guva grieķis Nikolajs Zisis.

Savukārt Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" viesos ar rezultātu 81:89 (26:23, 14:21, 22:25, 19:20) piekāpjoties turnīra līderei Maskavas CSKA.

Strēlnieks 17 minūtēs un 49 sekundēs iemeta savu vienīgo tālmetienu un vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat latviešu basketbolists pārtvēra vienu piespēli, pieļāva trīs kļūdas un tika pie divām piezīmēm, efektivitātes rādītājā pie punktiem netiekot.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Geogrs Printezis, kamēr uzvarētājiem 25 punktus guva francūzis Nando de Kolo.

Uzvaru trešdien svinēja Krievijas komanda Maskavas apgabala "Himki", kas viesos ar rezultātu 85:73 (18:29, 24:20, 19:12, 24:12) pieveica Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

"Himki" komandā 17 punktus guva amerikānis Malkoms Tomass, bet 16 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Aleksejam Švedam. Turcijas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija amerikānis Braients Danstons.

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas viesos ar 65:77 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Citā otrdienas ULEB Eirolīgas mačā pagājušās sezonas čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas savā laukumā ar 87:73 uzvarēja Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi FOX". Savukārt Madrides "Real" divu Spānijas komandu duelī ar 88:96 piekāpās valsts čempionei "Valencia Basket", kamēr Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos Superfoods" ar 91:71 pieveica Belgradas "Crvena zvezda mts" no Serbijas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 22 uzvarām 27 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 19 panākumiem seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 18 uzvaras ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos".

Tālāk ar 16 uzvarām seko Madrides "Real", Kauņas "Žalgiris", Atēnu "Panathinaikos Superfoods" un Maskavas apgabala "Himki". Pirmo astoņnieku ar 14 uzvarām 26 mačos noslēdz Vitorijas "Baskonia", kamēr Telavivas "Maccabi FOX" vienība iekrājusi 13 panākumus.

11 uzvaras guvusi Belgradas "Crvena Zvezda mts", desmit mačos virsroku guvušas Malagas "Unicaja", Bambergas "Brose" un "Valencia Basket" komandas, bet pa deviņiem panākumiem ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Efes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!