Foto: F64

Latvijas basketbolists Jānis Timma sestdien guva 13 punktus, bet viņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" mača gaitā atspēlēja ievērojamu deficītu, beigās izcīnot uzvaru pret Maskavas apgabala "Himki" komandu, nonākot uzvaras attālumā no VTB Vienotās līgas fināla.

"Zeņit" savā laukumā rezultatīvā cīņā svinēja uzvaru ar rezultātu 92:89 (18:18, 22:21, 25:19, 27:21), sērijā līdz trīs uzvarām panākot vadību 2-0.

Spēles gaitā "Zeņit" zaudēja ar 16 punktiem (22:38), tomēr spēles otrajā pusē pārņēma iniciatīvu un ar deviņu punktu izrāvienu beigās nodrošināja uzvaru.

Timma spēlēja 22 minūtes un 23 sekundes, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī realizējot četrus no četriem "sodiņiem".

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas zem groziem, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva četras kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva 11 efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Raiens Tūlsons, kamēr Sergejs Karasjovs iemeta 21 punktu. Savukārt "Himki" rindās ar 23 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, bet Marko Todorovičs iemeta par punktu mazāk.

Sērijas trešā spēle otrdien notiks "Himki" laukumā.

Šīs sērijas pirmajā mačā ceturtdien "Zeņit" savā laukumā uzvarēja ar 99:95.

Jau ziņots, ka Sanktpēterburgas komanda Vienotās līgas ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzvarēja ceturtdien par Latvijas čempioni kļuvušo "VEF Rīga" komandu.

Tikmēr otrā pusfināla duelī Maskavas CSKA pirmajā mačā ar 101:95 uzvarēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandu. Šīs komandas sērijas otro maču svētdien aizvadīs Maskavā.

Timma "Zeņit" komandā aizvada otro sezonu, bet pagājušās nedēļas nogalē basketbola apskatnieks Deivids Piks ziņoja, ka latvietis noslēdzis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) un ULEB Eirolīgas komandu Vitorijas "Baskonia".

Lai arī abu pušu vienošanās oficiāli vēl nav izziņota, pašlaik 24 gadus vecais Timma esot parakstījis trīs gadu līgumu pēc sistēmas 2+1, turklāt tā kopējā vērtība sastādot aptuveni trīs miljonus dolāru (2,7 miljonus eiro). Tikmēr kontrakta izpirkuma maksa, ja latvietis vēlas doties uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA), esot viens miljons dolāru (892 381 eiro).

Timma šosezon VTB Vienotajā līgā 25 spēlēs caurmērā iemetis 13 punktus un izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas, kamēr ULEB Eiropas kausā viņam deviņos mačos caurmērā bija 12,6 punkti, 4,7 atlēkušās bumbas un 4,1 rezultatīva piespēle.

Basketbolists pēdējos gados kļuvis arī par vienu no Latvijas izlases līderiem, bet 2013. gadā viņu NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz Timmu šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!