Foto: AP/Scanpix/LETA

Klejs Tompsons sestdien guva 38 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē un sekmēja Goldensteitas "Warriors" uzvaru.

"Warriors" vienībā savā laukumā Sanfrancisko ar rezultātu 122:109 (28:28, 39:30, 36:26, 19:25) uzveica iepriekšējās sezonas čempioni Milvoki "Bucks".

Tompsons realizēja astoņus tālmetienus un aizvadīja savu sezonas rezultatīvāko spēli, otro reizi kopš 9. janvāra vienā spēlē gūstot vismaz 30 punktus. Janvāra sākumā viņš atgriezās laukumā pēc divu gadu pauzes, šajā laikā ārstējot divas ļoti smagas traumas.

Milvoki dzimušais Džordans Pūls uzvarētājiem guva 30 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Viesiem Jannis Adetokunbo guva 31 punktu un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet pārējos "Bucks" spēlētājus "Warriors" aizsardzībai izdevās ierobežot. "Bucks" bija uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas.

Labās kājas ceļgala traumas dēļ maču nepabeidza "Bucks" nesen nolīgtais uzbrucējs Deandrē Bembrijs. Savukārt Seržs Ibaka pārsita uzaci, taču pēc šuvju uzlikšanas atgriezās laukumā un spēli pabeidza ar 15 punktiem.

"Warriors" ar 46 uzvarām 68 spēlēs panākusi Rietumu konferencē un visā līgā otrajā vietā esošo Memfisas "Grizzlies". NBA līdervienība Fīniksas "Suns" ir priekšā par astoņu uzvaru tiesu.

NBA regulārajā čempionātā komandas šosezon aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!