Latvijas basketbolists Toms Leimanis karjeru turpinās Baltkrievijas basketbola komandā Minskas "Cmoki", informē klubs.

Leimanis nākamajā sezonā būs komandas biedrs Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētājam Klāvam Čavaram. Minskas klubā strādā arī Edmunds Valeiko, kurš ir galvenā trenera Rostislava Verguna asistents.

25 gadus vecais Leimanis aizvadītajā sezonā pārstāvēja Valjadolidas "Carramimbre" komandu, kurai palīdzēja izcīnīt uzvaru Spānijas otrajā līgā un sasniegt Astūrijas Princeses kausa titula maču. Viņš piedalījās 24 mačos, kuros caurmērā guva 9,0 punktus, izcīnīja 1,6 bumbas zem groziem un atdeva 3,0 rezultatīvas piespēles.

Leimanis Spānijā ieradās pēc aizvadītas sezonas Grieķijas otrās līgas vienībā Armaliadas "Koroivos".

Saspēles vadītājs profesionāļa karjeru uzsāka "Ventspils" kluba rindās, un ar šo vienību 2013. gadā tika kronēts par Baltijas līgas čempionu, bet gadu vēlāk piedzīvots triumfs arī Latvijas Basketbola līgā (LBL). No Latvijas klubiem basketbolists pārstāvējis arī Liepājas "Lauvas" un "Valga-Valka" komandas.

Basketbolists arī bija 2013. gada U-20 izlases sastāvā Eiropas čempionātā, kad Latvijas valstsvienība izcīnīja sudraba godalgas.

Leimanis ir starp Latvijas izlases kandidātiem dalībai nākamnedēļ Tallinā paredzētajā turnīrā Baltijas kausa izcīņā.

Minskas komanda aizvadītajā sezonā VTB Vienotajā līgā bija priekšpēdējā starp 13 vienībām. 2020./2021. gada sezonā "pūķi" centīsies iekļūt FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!