Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Toronto "Raptors" komanda piektdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no sava pirmā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitula.

Finālsērijas ceturtajā spēlē "Raptors" izbraukumā ar rezultātu 105:92 (17:23, 25:23, 37:21, 26:25) pieveica iepriekšējo divu gadu NBA čempioni Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām tādējādi panākot jau 3-1.

Pirmo reizi savā vēsturē par NBA čempioni "Raptors" var kļūt jau pirmdien, kad finālsērijas piektā spēle notiks tieši Toronto.

Teicamu sniegumu "Raptors" sastāvā piektdien demonstrēja Kavai Lenards, kurš iemeta 36 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet Seržs Ibaka pievienoja 20 punktus. Savukārt 19 punkti Paskālam Sjakamam.

Tikmēr "Warriors" rindās 28 punktus iemeta Klejs Tompsons, kurš pēc savainojuma atgriezās komandas sastāvā, bet 27 punkti Stefanam Karijam.

"Warriors" joprojām spiesta iztikt bez viena no saviem līderiem Kevina Duranta, kurš jau mēnesi ārstē kājas savainojumu.

"Mēs pirmdien atgriezīsimies Toronto, bet skaidrs, ka "Warriors" būs ļoti motivēti izcīnīt uzvaru," pēc piektdienas panākuma teica "Raptors" galvenais treneris Niks Nērss. "Mēs savā starpā īsti neesam runājuši par to, kāds ir rezultāts sērijā. Zinām, ka "Warriors" ir lieliska komanda, un apzināmies, cik smagi nāk uzvaras pret viņiem."

"Raptors" ir tikai vienas uzvaras attālumā no sava pirmā NBA titula kluba 24 sezonu ilgajā vēsturē.

"Mums ir jāsaglabā pacietība. Nekam nav nozīmes, kamēr neizcīni sērijas ceturto uzvaru. Mums ir jāturpina būt pārliecinātiem un pacietīgiem, kā arī nevajag neko sasteigt. Tad jau redzēsim, kā tas viss atrisināsies," tikmēr izteicās Lenards.

Zīmīgi, ka tiek plaši runāts par Lenarda došanos prom no "Raptors", tomēr čempiontitula izcīnīšana viņu varētu noturēt Toronto pilsētā.

Tikmēr "Warriors" līderis Karijs uzsvēra, ka vēl nekas nav beidzies.

"Mēs vēl joprojām cīnāmies un cenšamies panākt pretiniekus. Nekas vēl nav galā, un mums ir iespējas uzvarēt," kaujiniecisks bija Karijs.

Zīmīgi, ka tikai vienreiz no 34 gadījumiem komandai, NBA finālsērijā esot iedzinējos ar 1-3, izdevies atspēlēties un iegūt titulu. Tas 2016.gadā izdevās Lebronam Džeimsam ar Klīvlendas "Cavaliers", uzvarot tieši "Warriors" basketbolistus.

Iespējams, jau piektdien "Warriors" aizvadīja savu pēdējo spēli Oklendā esošajā "Oracle" arēnā, jo ar nākamo sezonu komanda pārcelsies un jaunu halli Sanfrancisko. Klubs Oklendā spēlējis kopš 1971.gada.

"Raptors" iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!