Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns naktī uz piektdienu īsā laika nogrieznī iemeta trīs tālmetienus un guva traumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr Dalasas "Mavericks" tika pie savas 28. uzvaras šosezon.

"Mavericks" savā laukumā ar 111:106 (40:22, 30:21, 25:33, 16:30) apspēlēja Ņūorleānas "Pelicans" vienību.

Bertāns šoreiz laukumā pavadīja tikai 5:33 minūtes, taču šajā laikā bija efektīvs, jo viņš trāpīja visus trīs izpildītos trīspunktniekus, tādējādi gūdams deviņus punktus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas un +/- rādītājs +3.

Latvietis vienīgo reizi laukumā parādījās pirmās un otrās ceturtdaļas mijā, un tika ziņots, ka basketbolists iedzīvojies kājas muskuļa sastiepumā, bet traumas nopietnība pagaidām nav zināma.

Traumā šajā spēlē iedzīvojās arī "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs, kurš trešajā ceturtdaļā atstāja laukumu papēža savainojuma dēļ. Līdz tam slovēnis nepilnās 23 minūtēs bija guvis jau 31 punktu un izcīnījis astoņas atlēkušās bumbas. Dalasas pārsvars šajā mačā bija pat ap 30 punktiem. "Pelicans"dueļa beigās atjaunoja intrigu un apstākļu sakritības rezultātā varēja pat panākt papildlaiku, tomēr "Mavericks" uzvaru laimīgi nosargāja.


Tieši Dončičs pārliecinoši arī kļuva par "Mavericks" rezultatīvāko spēlētāju. 21 punktu pievienoja Spensers Dinvidijs. Savukārt "Pelicans" rindās 26 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Brendonam Ingramam, kamēr lietuvietis Jons Valančūns atzīmējās ar "double-double" - 16 punkti un 13 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 28 uzvarām 53 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!