Foto: EPA/Scanpix/LETA

Atēnu “Panathinaikos” galvenais treneris Riks Pitino trešdien pēc uzvaras izbraukumā Grieķijas basketbola līgas izslēgšanas spēlēs kritizēja grieķu līdzjutējus par smēķēšanu un petaržu izmantošanu tribīnēs, vēsta “Associated Press”.

“Panathinaikos” vienība Grieķijas basketbola līgas pusfināla sērijas pirmajā spēlē trešdien ar rezultātu 91:68 pieveica “Peristeri” vienību. Taču Pitino garastāvokli spēles laikā paguva sabojāt tās gaisotne, kuru treneris raksturoja kā "šausmīgu".

“Spēlējot golfu, es smēķēju cigārus, tomēr tad neviena cita nav man apkārt. Taču šajā gadījumā mēs atrodamies arēnā, desmit tūkstošu cilvēku smēķē un spēlētāji tiek smacēti. Agri vai vēlu cilvēkiem jākļūst disciplinētiem un jāpaciešas līdz puslaika pārtraukumam. Viņiem pastāv tāda iespēja. Bet ne spēles laikā, kurā piedalās sportisti un kuru skatās mazi bērni. Viņiem gan nerūp jaunieši un sportisti, kuri to visu ieelpo. Tā rīkoties ir ārkārtīgi egocentriski un savtīgi,” sašutumu neslēpa Pitino.

Leģendārais Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) treneris “Panathinaikos” vadību pārņēma decembrī, pirmo reizi stājoties darbā ārpus ASV. Speciālists bieži slavējis Atēnas kluba kaislīgos līdzjutējus, taču vienlaikus bijis neapmierināts par spēlēs novērojamo vardarbību un slikto uzvedību, uzsver medijs ESPN.

“Domāju, ka petaržu dedzināšana ir aplamība. Kāds gūs apdegumus vai tiks savainots. Domāju, ka līdzjutējiem vajadzētu pievērst uzmanību komandas spēlētājiem un mudināt viņus spēlēt labāk,” izteicās Pitino.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" boikotēja Grieķijas čempionāta izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla pirmo spēli, tādējādi tiekot izslēgta no valsts augstākās divīzijas.

Komandas pretiniece šajā kārtā bija tieši senā konkurente “Panathinaikos” vienība, kura šobrīd pusfināla sērijā līdz trim uzvarām atrodas vadībā 1-0 pret "Peristeri" komandu. "Peristeri" vienība ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 pārspēja Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Ifaistos" vienību.

Pitino vadībā komanda izcīnīja Grieķijas kausu, finālspēlē ar 79:73 apspēlējot Saloniku PAOK. Savukārt ULEB Eirolīgā komanda regulāro sezonu noslēdza sestajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs trijās spēlēs piekāpās "Real Madrid" vienībai, nespējot sasniegt finālčetrinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!