Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija pirmdien lēmusi Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera amatam virzīt itāli Luku Banki, ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Treneru komisija Banki intervējusi piektdien, bet pirmdien aizvadītas sarunas ar turku Ertugrulu Erdoganu un "VEF Rīga" vienības galveno treneri Jāni Gailīti. Pēc šīm sarunām komisija lēmusi uz amatu virzīt tieši Banki, "Sportacentrs.com" atklājis komisijas pārstāvis LBS valdē Agris Galvanovskis.

"Abi kandidāti savas vīzijas izklāstīja labi," Galvanovskis citēts "Sportacentrs.com". "Sliecamies virzīt valdei Banki kandidatūru. Viņš no visiem visplašāk un pārliecinošāk pasniedza savu redzējumu. Varēja pamanīt, ka Banki ir lielāka starptautiskā pieredze. Tāpat viņš ir labs diplomāts un psihologs, kas šobrīd izlasei ir nepieciešams."

Portāls "Delfi" jau pagājušonedēļ ziņoja, ka LBS vadība kopā ar Treneru komisiju izskatīja astoņas dažādas kandidatūras vīriešu izlases galvenā trenera vakancei. Nosacītu favorīta statusu jau pēc šīs daļēji attālinātās sanāksmes guva tieši Luka Banki.

Vēl augstu vērtētas tika Žana Tabaka un Sito Alonso kandidatūras, bet Tabaks augustā nespētu pievienoties valstsvienībai, savukārt Alonso izlases vadīšanu varētu apgrūtināt darbs Spānijas augstākajā līgā (ACB).

Lukam Banki atbalstu izteikuši arī pāris Latvijas basketbola izlases ilggadēji spēlētāji, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Vadot Sjēnas "Montepaschi" komandu, Banki 2012./2013. gada sezonā triumfēja Itālijas līgā, bet Eirolīgā sasniedza otro turnīra fāzi. Nākamās divas sezonas Banki jau strādāja ULEB Eirolīgas komandā Milānas "Olimpia", 2013./2014. gada sezonā vēlreiz uzvarot Itālijas čempionātā, bet Eirolīgā vienu reizi aizkļūstot līdz labāko astotniekam.

Jau vēstīts, ka nākamo valstsvienības treneri LBS vadība cerēja atrast ne vēlāk kā maijā. Valstsvienības vadītājam darbs būtu jāuzsāk jau šovasar. Nekvalificējoties 2022. gada Eiropas čempionātam, Latvijas izlase atlases turnīru Pasaules kausam uzsāks augustā, kvalifikācijas ciklā piedaloties no tā otrās kārtas. Tādējādi valstsvienībai būs jāpārvar divas turnīra fāzes.

Savukārt iepriekšējais izlases treneris Roberts Štelmahers darbu izlasē noslēdza pēc vienas uzvaras un pieciem zaudējumiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!