Foto: Publicitātes foto

Zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs otrdien piedzīvoja trīs Latvijas klubi - "Liepāja"/"Triobet", "Valmiera" un "Jelgava".

Liepājas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 67:87 (14:16, 20:28, 21:21, 12:22) piekāpās latviešu Kaspara Ciprusa un Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Panevēžas "Lietkabelis" vienībai no Lietuvas.

"Liepāja"/"Triobet" komandā rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Renārs Magone. Tikmēr Panevēžas kluba rindās Vecvagars kļuva par otru rezultatīvāko spēlētāju savā vienībā ar 14 punktiem, bet Ciprusa kontā šoreiz septiņi punkti.

Citā B apakšgrupas mačā savā starpā tikās Valgas "Maks&Moorits" komanda, kuras galvenais treneris ir Sandis Buškevics, bet sastāvā iekļauti Raitis Grafs un Edgars Čunda, un "Jelgava". Šoreiz savā laukumā ar 92:70 (23:21, 25:13, 22:12, 22:24) pārāka izrādījās Igaunijas komanda.

Valgas vienības labā šoreiz ar deviņiem gūtiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām mača protokolā tika iekļauts Grafs, bet Čundas kontā tikpat gūti punkti un desmit izcīnītas bumbas zem groziem. Viņš arī atdeva visvairāk rezultatīvo piespēļu starp abu komandu basketbolistiem - piecas.

"Jelgavas" kluba rindās ar 16 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Andris Justovičs.

B apakšgrupas līderi joprojām ir Tartu "Rock" basketbolisti no Igaunijas, kas izcīnījuši uzvaru astoņās no deviņām aizvadītajām spēlēm. "Lietkabelis" ieņem otro vietu ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās, bet tai ar četrām uzvarām astoņās cīņās seko Lietuvas klubs Utenas "Juventus", "Jelgavas" komanda pēc piedzīvotā zaudējuma ar četriem panākumiem ir ceturtā, bet "Maks&Moorits" vienība tagad tikusi pie divām uzvarām deviņās cīņās un ir pakāpusies uz piekto vietu. "Liepāja"/"Triobet" ar diviem panākumiem desmit mačos ieņem pēdējo, sesto, vietu un savu dalību turnīrā jau noslēgusi.

Vēl vienā spēlē "Valmieras" komanda savā laukumā ar rezultātu 74:82 (16:13, 19:17, 13:28, 26:24) atzina latviešu basketbolista Armanda Šķēles pārstāvētās Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienības pārākumu.

Valmieriešu rindās ar produktīvāko sniegumu šoreiz izcēlās Jānis Bērziņš, kura kontā bija 20 gūti punkti, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Tallinas vienības sastāvā ar trim punktiem, piecām izcīnītām bumbām zem groziem un trim rezultatīvām piespēlēm sevi apliecināja Šķēle.

D grupas līderpozīcijā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir Lietuvas komanda Pasvales "Pieno žvaigždes", tai ar sešiem panākumiem astoņos mačos seko "Kalev"/"Cramo", bet trešā ar trim uzvarām ir "Valmiera", kas visas astoņas apakšgrupu spēles jau aizvadījusi. Tikmēr ceturtā ar divām uzvarām sešās spēlēs ir Igaunijas komanda "Parnu", bet visās septiņās spēlēs zaudējusi Lietuvas vienība Kauņas LSU/"Baltai", kas zaudējusi cerības uz iekļūšanu otrajā posmā.

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!