Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi pēdējo gadu laikā vienlaicīgi trīs Losandželosas komandas cīnīsies "play off" turnīrā, līdz ar to radot papildu noslogotību "Staples Center" arēnai, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausā šobrīd cīnās Losandželosas "Kings", kas pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0 vadībā ir pret Vankūveras "Canucks". Savukārt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) "play off" oficiāli ir kvalificējušās Losandželosas "Lakers" un "Clippers".

Tā būs pirmā reize, kad Losandželosas "Staples Center" arēna vienlaicīgi uzņems trīs "play off" komandas. Arēnu atklāja 1999.gadā, un līdz šim sešas sezonas divas komandas ir cīnījušās "play off" mačos, bet vēl ne reizi visas trīs komandas vienlaicīgi.

Visticamāk, trīs komandu spēlēšana vienā arēnā lielus sarežģījumus neradīs, tomēr "Lakers" un "Clippers" šobrīd NBA kopvērtējumā Rietumu konferencē atrodas līdzīgās pozīcijās. Tas nozīmē, ka abām komandām sākotnēji būs plānots spēlēt vienā un tajā pašā dienā, līdz ar to NBA būs spiesta veikt izmaiņas kalendārā.

"Staples Center" arēna jau pieradusi ātri pielāgoties basketbola vai hokeja mačam. Ziemeļamerikas masu mediji uzsver, ka "Staples Center" no basketbola laukuma par hokeja arēnu var pārvērsties 2-3 stundās. Parasti regulārās sezonas laikā ir pat astoņi gadījumi, kad vienā dienā notiek basketbols un hokejs, tomēr līdz šim "Staples Center" nav piedzīvojusi trīs komandu "play off" mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!