Foto: FIBA

Latvijas čempionvienība basketbolā "TTT Rīga" otrdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē izbraukumā pieveica Maskavas MBA vienību. Otrā uzvara šosezon pret Krievijas klubu dod rīdziniecēm svarīgu pārsvaru savstarpējās spēlēs.

"TTT Rīga" vienība izcīnīja uzvaru ar rezultātu 68:61 (22:15, 13:11, 16:17, 17:18). Panākums aizvien pārliecinošāk ļauj skatīties uz iespēju apakšgrupā ieņemt vietu labāko sešiniekā. TTT klubs joprojām pretendē arī uz vietu labāko četriniekā.

Abu grupu četras labākās komandas spēlēs Eirolīgas ceturtdaļfinālā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas pievienosies otrā augstākā turnīra, FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālam.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Maskavas komanda ātri sev izkārtoja vadību (rezultāts 2:8), bet TTT atbildēja ar trim tālmetieniem pēc kārtas, drīz vien jau panākot 15:8. Pirmajā ceturtdaļā viešņu pārsvars pēc Guntas Baško 2+1 gājiena uz brīdi jau bija desmit punktu liels.

Rīgas komandai likstas gan sagādāja soda metieni. Pēc četriem neprecīziem Daugiles Šarauskaites brīvmetieniem otrās ceturtdaļas ievadā TTT vienība bija trāpījusi tikai septiņus no 17 soda metieniem. Ievas Pulveres metiens pēc caurgājiena gan ļāva attīstīt 11 punktu pārsvaru, bet uz brīdi TTT pat atradās vadībā ar +14. Rezultāts pēc pirmā puslaika bija 35:26.

Otrajā puslaikā komandas daļēji atguva otrajā ceturtdaļā pazaudēto ritmu uzbrukumā. Rīgas komandas pārsvars lielāko daļu ceturtdaļas bija pietiekami pārliecinošs, tomēr tās izskaņā Tatjana Petrušina atzīmējās ar trim punktiem un sodu – rezultāts kļuva 51:43. Epizodi vēlāk pārkāpuma autore Džesmina Tomasa jau tika pie ceturtās piezīmes. Turklāt ceturtās ceturtdaļas ievadā zem groziem aktīvā Daugile Šarauskaite atzīmējās ar piekto piezīmi, bet Žoselina Maiga panāca jau 51:45.

Tomēr precīzu metienu sēriju izpildīja trīs TTT basketbolistes. Šantele Hendija trāpīja tālmetienu, bet Pulvere un Tomasa atzīmējās no soda laukuma, atjaunot 13 punktu lielu vadību. Pulveres piektās piezīmes un MBA basketbolistu centības dēļ pēdējās minūtes bija mazliet nemierīgas, bet TTT mājinieces tā arī nepielaida pārāk tuvu, uzvarot ar rezultātu 68:61.

Uzvarētāju labā Ieva Pulvere guva 20 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Džesmina Tomasa sakrāja 13 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, savukārt Daugile Šarauskaite savāca 11 atlēkušās bumbas (no tām astoņas bija uzbrukumā).

Laukuma saimnieču labā ar 17 punktiem atzīmējās Anna Leškovceva, bet Tatjana Petrušina guva desmit punktus.

"TTT Rīga" vienība nākamo spēli aizvadīs pēc svētku pārtraukuma, 12. janvārī viesojoties pie Venēcijas "Reyer" vienības, kuru pirmajā aplī TTT komanda pieveica ar rezultātu 71:57. Uzvara šajā spēlē, iespējams, ļaus nodrošināt vismaz sesto vietu grupā un tādējādi dalību kaut FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!