Foto: LETA

Aizvadot trešo spēli četru dienu laikā, Latvijas čempiones "TTT Rīga" svētdien Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta otrā posma spēcīgāko komandu grupas mačā ar rezultātu 98:41 (20:8, 25:12, 26:14, 27:7) sagrāva Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Catz".

Uzvarētājām ar 16 punktiem palīdzēja Anda Eibele, 12 punktus iemeta Aiša Sazerlenda, pa 11 punktiem guva Gunta Baško-Melnbārde un Baiba Eglīte, bet pa desmit - Sidnija Kārtere un Liene Priede.

Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad latvietes salauza pretinieces otrajā puslaikā, uzvarot ar 74:59. Savukārt ceturtdien "TTT Rīga" sāpīgi izstājās no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa turnīra, astotdaļfinālā divu spēļu summā ar trim punktiem piekāpjoties Ungārijas komandai Ceglēdas EEK.

Otrā posma kopvērtējumā tagad "TTT Rīga" kontā ir trīs uzvaras trijos mačos, "Catz" spēlētājas tikušas pie četriem panākumiem sešās cīņās, vienu uzvaru trijos mačos guvušas "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājas, bet visos četros mačos zaudējušas RSU basketbolistes.

Šīs vienības aizvadīs četru apļu turnīru.

Tikmēr vājāko komandu grupā, kur saglabāti pirmā posma rezultāti, vadībā ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ir "Media"/"Rapla", kam ar astoņām uzvarām 13 cīņās seko "TTT Rīga - Juniores". Tikmēr "Latvijas Universitāte" (LU) ar trim uzvarām 13 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas U-16 izlase zaudējusi visos 12 mačos.

Pēc otrā posma trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!