Foto: F64

Latvijas čempiones "TTT Rīga" sestdien Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta otrā posma spēcīgāko komandu grupas mačā ar rezultātu 74:59 (19:16, 14:24, 26:15, 15:4) otrajā puslaikā salauza Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Catz".

Uzvarētājām 19 punktus iemeta Aiša Sazerlenda, 15 punktus guva Gunta Baško-Melnbārde, bet ar 12 punktiem izcēlās Ieva Krastiņa.

Tikmēr "Catz" sastāvā rezultatīvākā ar 14 punktiem bija amerikāniete Čandrea Džonsa.

Spēles ievadā vadībā bija "Catz", tomēr pēc vairākām aktīvām Krastiņas darbībām mājinieces panāca 16:16, bet pēdējās sekundēs rīdzinieču kapteine iemeta bumbu no centra, kas ļāva būt priekšā ar 19:16. Otrajā ceturtdaļā atkal iniciatīva bija "Catz" rokās un pēc puslaika Latvijas čempiones zaudēja ar 33:40.

Otrā puslaika ievadā "Catz" pārsvars uz brīdi sasniedza 10 punktus (45:35), tomēr rīdzinieces jau spēlēja daudz labāk un pirms pēdējām desmit minūtēm jau atradās priekšā ar 59:55. Lāpenrantas spēlētājas ceturtās ceturtdaļas ievadā vēl panāca izlīdzinājumu 59:59, bet tie arī palika vienības pēdējie punkti mačā un "TTT Rīga" guva panākumu.

Svētdien abas komandas tiksies vēlreiz.

Ziņots, ka vēl tikai ceturtdien "TTT Rīga" sāpīgi izstājās no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa turnīra, astotdaļfinālā divu spēļu summā ar trim punktiem piekāpjoties Ungārijas komandai Ceglēdas EEK.

Otrā posma kopvērtējumā tagad "TTT Rīga" kontā ir divas uzvaras divos mačos, "Catz" spēlētājas tikušas pie četriem panākumiem piecās cīņās, vienu uzvaru trijos mačos guvušas "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājas, bet visos četros mačos zaudējušas RSU basketbolistes.

Šīs vienības aizvadīs četru apļu turnīru.

Tāpat sestdien notika arī divas vājāko komandu grupas spēles. Duelī starp divām Latvijas galvaspilsētas vienībām "TTT Rīga - Juniores" ar 67:41 (15:12, 15:15, 17:10, 20:4) viesos droši uzveica "Latvijas Universitāti" (LU), uzvarētājām ar 20 punktiem un 13 bumbām zem groziem izceļoties Janetai Rozentālei. Savukārt Latvijas U-16 izlase viesos ar 52:90 (11:29, 14:24, 15:28, 12:9) kapitulēja Igaunijas čempioņu mantiniecēm "Media"/"Rapla". Latviešu kadetēm 14 punktus iemeta Ketija Vihmane.

Šajā grupā komandas saglabāja pirmā posma rezultātus un vadībā ar deviņām uzvarām 12 spēlēs ir "Media"/"Rapla", kam ar astoņām uzvarām 13 cīņās seko "TTT Rīga - Juniores".

Tikmēr LU ar trim uzvarām 13 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas kadetes zaudējušas visos 12 mačos.

Pēc otrā posma trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!