Foto: FIBA

"TTT Rīga" komanda sestdien izcīnīja uzvaru "Betsafe" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) spēlē.

"TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 70:60 (17:17, 13:11, 23:20, 17:12) pārspēja Kauņas "Aistes-LSMU", kas turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.

Mājinieču panākumu sekmēja Kate Vilka, kura guva 30 punktus. Vēl 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Marta Krista Miščenko, bet Gunta Baško sakrāja 13 punktus, 15 bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

Viešņas neglāba Tairas Marijas Basas 21 gūtais punkts.

Savukārt "Daugavpils Universitāte" mājas spēlē ar rezultātu 67:85 (22:25, 15:18, 12:25, 18:17) piekāpās Viļņas "Kibirkštis.

Starp daugavpilietēm rezultatīvākā ar 22 punktiem bija Valērija Baranovska, bet Tamirise Smirnova sakrāja 17 punktus. Uzvarētāju rindās Ģintare Petronīte izcēlās ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

"TTT Rīga" ar sešām uzvarām 12 spēlēs turnīra tabulā ieņem astoto vietu, kamēr DU ar vienu panākumu 11 mačos ierindojas desmitajā pozīcijā.

Lietuvu turnīrā pārstāv Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Vilmeras" un Klaipēdas "LCC Starptautiskā universitāte", no Latvijas komandām sacenšas "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU un "TTT Rīga", bet Igauniju turnīrā pārstāv "Audentes" un "TalTech".

12 komandas līdz marta vidum aizvada divu apļu turnīru. Pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet turpmāko septiņu vietas ieguvējas divu spēļu sērijās cīnīsies par trim vietām "Final 4".

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva "TTT Rīga" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!