Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "TTT Rīga" sestdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē cieta zaudējumu Prāgā.

"TTT Rīga" piekāpās ZVVZ USK komandai ar 64:84 (12:18, 22:25, 16:21, 14:20).

Pārsvaru mājinieces pakāpeniski palielināja visas spēles gaitā.

Rīdziniecēm ar 22 punktiem un septiņām kļūdām izcēlās Džesmīna Tomasa, bet Vanesa Jasa guva 13 punktus.

Mājiniecēm 32 punktus sakrāja Briona Džonsa, 23 punktus guva Marija Konde, bet 19 punktus, 16 atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas sakrāja Alisa Tomasa.

Rīgas komanda ar izcīnītam piecām uzvarām un astoņiem zaudējumiem A grupā ieņem piekto vietu, bet pretinieces ar desmit panākumiem 14 mačos ierindojas otrajā vietā.

Jauno gadu rīdzinieces līgā iesāka ar uzvaru pār Venēcijas "Umana Reyer", pārspējot Itālijas čempiones ar rezultātu 62:54, bet pēdējo spēli aizvadīja tieši pirms mēneša, mājās piekāpjoties Latas BLMA ar 45:80. Kopš tā laika klubs bija izcīnījis piecas uzvaras Baltijas Sieviešu basketbola līgā.

Ilgā dīkstāve Rīgas klubam izskaidrojama ar vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem komandā, kā dēļ uz vēlāku laiku tika atlikta ne tikai spēle ar ZVVZ USK, kam bija jānotiek 26.janvārī, bet no 1. uz 23.februāri tika pārcelta arī cīņa ar Seksārdas KSC no Ungārijas.

Kopā Covid-19 ierobežojumu dēļ līgā pārcelts pusotrs desmits spēļu.

Prāgas basketbolistes pēdējā aizvadītajā spēlē līgā 1.februārī viesos ar 84:75 pārspēja Venēcijas vienību. Pēc tam tika svinētas divas graujošas uzvaras savas valsts čempionātā.

24.novembrī Rīgā uzvaru ar 103:52 izcīnīja Prāgas vienība.

Jau ziņots, ka sestdien Kitija Laksa Stambulā guva 11 punktus, viņas pārstāvētajai un Latvijas izlases kādreizējā galvenā trenera Georga Dikeulaka vadītajai Skio "Famila" ciešot zaudējumu viesos un ar 65:82 (2:28, 23:9, 26:20, 14:25) piekāpjoties Stambulas "Fenerbahce".

B grupā "Famila" ar bilanci 8-6 ieņem trešo vietu, bet "Fenerbahce" ar 11 uzvarām ir grupas līdere.

Eirolīgas pamatturnīru bija plānots noslēgt 1.februārī, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ grupu turnīra mači ieplānoti līdz 24.februārim. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!