Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra pirmajā spēlē tiksies ar Žironas "Spar Citylift".

Žironas "burbuļa" C apakšgrupas otrā spēle sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs FIBA oficiālajā "YouTube" kanālā.

Ceturtdien "TTT Rīga" tiksies ar Itālijas klubu Skio "Famila", bet piektdien būs cīnīšanās ar vienu no pasaules spēcīgākajām komandām Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

Rīdziniecēm jau bija garantēta vieta pamatturnīrā, bet "Spar "Citylift" pārvarēja kvalifikāciju, ar rezultātu 76:54 pārspējot Rumānijas vienību Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC".

Rīgas komanda uz Žironu devusies 11 spēlētāju sastāvā. Ģimenes apstākļu dēļ mājās palikusi Ieva Pulvere, bet šajā sabraukumā komandai palīdzēs Kate Krēsliņa.

Pirmā apļa spēles notiks no 29.novembra līdz 5.decembrim, bet otrā apļa mači varētu notikt no 17. līdz 23.janvārim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!